Mora må innrømme vold hun er frifunnet for før barnevernet vurderer å gi henne barna tilbake

I retten ble mora blankt frifunnet for anklagene om vold mot de fire barna. Men for barnevernet var det ikke nok. De mener hun må erkjenne volden for at de skal vurdere å tilbakeføre barna til familien.

TO UKER I VARETEKT: Mora og ektemannen ble kastet på glattcelle, og de fire barna havnet i fosterhjem etter en bekymringsmelding. Nå er begge foreldrene strafferettslig renvasket for voldsanklagene.  Foto: Siv Johanne Seglem
TO UKER I VARETEKT: Mora og ektemannen ble kastet på glattcelle, og de fire barna havnet i fosterhjem etter en bekymringsmelding. Nå er begge foreldrene strafferettslig renvasket for voldsanklagene. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den betente barnevernssaken startet i 2013, da barnevernet gikk til akuttplassering av de fire barna. Barnas mor og far ble kastet på glattcelle og satt i varetekt i to uker. De fire barna ble plassert i beredskapshjem.

Voldsanklagene mot faren ble raskt henlagt av politiet. Anklagene mot mor var oppe til to rettsbehandlinger. I februar i år ble hun blankt frifinnet av en enstemmig lagmannsrett.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer