SAVNET: Duke Flores har vært savnet i over to uker. Mora og tanta er siktet for drap. Foto: Politiet
SAVNET: Duke Flores har vært savnet i over to uker. Mora og tanta er siktet for drap. Foto: Politiet Vis mer

Mora meldte ikke Duke (6) savnet. Siktet for drap

Både seksåringens mor og tante er siktet for drap, selv om han fremdeles ikke er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag dro de lokale myndighetene til et hjem i Apple Valley i California, der de var bedt om å sjekke hvordan det sto til med 6 år gamle Duke Flores. Det var en slektning som varslet myndighetene om sin bekymring, skriver CNN.

Meldte ikke sønnen savnet

Da de lokale tjenestepersonene ankom hjemmet, traff de Dukes mor. Hun fortalte at Duke hadde vært sporløst forsvunnet i omtrent to uker.

- Etterforskere begynte umiddelbart å søke gjennom området, het det i en pressemelding.

Dukes 29 år gamle mor ble arrestert for omsorgssvikt, som følge av at hun ikke hadde meldt sønnen, som ifølge ABC News er autist, savnet.

- Søket etter Duke fortsatte og politihunder ble satt inn og de responderte på stedet. Etterforskere samlet bevis og gjennomførte en rekke intervjuer med familiemedlemmer i løpet av dagen, heter det i en uttalelse fra politiet i San Bernardino.

Mor og tante siktet

Fredag gikk også 6-åringens familiemedlemmer ut og ba folk hjelpe til i søket etter gutten.

- Vi vet at du er der ute, Duke. Vi kommer ikke til å gi opp, kompis. Noen vet noe i dette området, sa 6-åringens kusine, Christina Gutierrez, ifølge NBCLA.

Guttens bestemor sa lørdag at hun var den siste som så ham, i foreldrenes hus, og at det var 13 dager siden. Hun skal ha vært mistenksom etter hun ikke hadde sett Duke på en stund.

Da hun spurte Dukes mor om ham, skal hun ha svart at Duke forsøkte å kvele en baby med en pute og at han hadde blitt lagt inn på en psykiatrisk klinikk.

Lørdag tok saken også en ny vending. Da ble Dukes mor fengslet, siktet for drap, i kjølvannet av et avhør. Seinere på dagen ble også guttens tante, moras søster, arrestert, også hun siktet for drap i tilknytning til nevøens forsvinning.

Fremdeles ikke funnet

Hvorfor de to kvinnene nå er siktet for drap, er så langt ikke kjent. Duke er fremdeles savnet.

- Jeg vil bare finne Duke. Det er alt jeg vil. Søstrene mine er der de er, men akkurat nå ønsker vi bare å finne Duke, sier 6-åringens tante, Lea Cotreras.

I den foreløpig siste oppdateringen fra politiet i saken, en pressemelding som ble publisert lørdag, heter det at «etterforskningen er pågående og etterforskere fortsetter søket etter Duke Flores».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer