Mora motsatte seg ekteskapet: Bortførte datteren

LONDON (Dagbladet): Zoehra Hussain (21) giftet seg uten foreldrenes tillatelse. Som straff holdt familien henne fanget i England . I forrige uke ble hun befridd av britisk politi. En norsk politimann skal være innblandet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en dramatisk befrielse. Politiet i Nottingham omringet huset til søsteren der den nygifte Zoehra Hussain ble holdt mot sin vilje. Politiet tok 21-åringen med seg på politistasjonen, hvor hun selv fikk avgjøre om hun ville bli boende hos søsteren eller reise hjem. Hun valgte å reise hjem til sin ektemann Tahir Mahmood.

- Jeg er lykkelig over å kunne reise hjem. Jeg er gift med Tahir og vil bo sammen med ham, sa Zoehra Hussain til Dagbladet før hun satte seg på flyet til Norge.

Familien ventet

Da hun kom til Gardermoen var mora og andre medlemmer av familien møtt opp for å hente henne. Zoehra ble derfor tatt ut bakveien og ført med politieskorte til Oslo, hvor hun nå bor på hemmelig adresse.

Bakgrunnen er at Zoehra Hussain i juni i fjor giftet seg med Tahir Mahmood uten foreldrenes samtykke.

I november tok mora henne med til England, angivelig for å kjøpe klær og smykker til et muslimsk ekteskap. Siden ble hun værende. Søsteren som er gift der tok fra henne pass, kredittkort og returbillett, slik at hun ikke skulle rømme.

Anmeldte politiet

Zoehra Hussain hevder at en norsk politimann var innblandet i frihetsberøvelsen.

Hun har anmeldt politimannen til Det særskilte etterforskningsorganet for politiet gjennom sin advokat, Leidulv Digernes. Da Dagbladet møtte Zoehra før hun reiste til Norge fortalte 21-åringen at den norske politimannen ringte og ba søsteren om ikke å åpne døra for britisk politi da huset ble omringet. Han forsøkte deretter å få de britiske politifolkene i tale, men ble avvist.

Politimannen er anmeldt for «grov uforstand i tjenesten og for medvirkning til ulovlig frihetsberøvelse, samt medvirkning til dokumentfalsk».