Mora som lot dattera (5) svømme med haier: - Livet er for kort

Hjemmevideoen vekket reaksjoner fra andre foreldre. Men er dette for drøyt for et lite barn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg synes det var veldig gøy, sier Anaia Barnes (5) til ABC News' reporter etter at videoen der hun bader med noen haier utenfor kysten av Bahamas er blitt den store snakkisen i USA.

Foreldregrupper og andre på nettet har nemlig reagert sterkt på videoen du kan se i denne saken. Det var femåringens foreldre som filmet og seinere lastet den opp på nettet. De hadde ikke ventet seg reaksjonene.

Rundt om på nettet dukket det nemlig fort opp kritiske røster som mente at videoen viser at femåringen har dårlige foreldre.

- Når du er voksen, da har du lov til å være litt dumdristig, men som far eller mor er det din jobb å beskytte barna dine fra hensynsløs og farlig oppførsel, sier Ericka Souther fra nettstedet Thestir.com.

- Livet er for kort I videoen kan vi også høre at mora Elena blir litt nervøs, og henvender seg til faren David for å forsikre seg om at dattera er trygg.

- David, er du på sikker avstand?

- Akkurat da tvilte jeg litt, sier hun nå i ettertid. Men etter en kjapp vurdering bestemte familien seg for å hoppe i det, og bade med haiene.

- Livet er for kort til å leve kjedelig, slår Elena Barnes fast, mens ektemannen David stemmer i:

- Vi må alltid ta risikovurderinger hver dag. Jeg er mer bekymra for at det ikke er sikkerhetsbelter i skolebussen.

Som en berg og dal-bane Nå gikk det bra med lille Anaia, som sier til ABC at hun hadde en storartet opplevelse sammen med haiene. Men Ericka Souther sier reaksjonene på nettet har vært mange.

- Vi hadde hatt en ganske annen samtale dersom den lille jenta hadde blitt angrepet. Hun er datteren din, hvorfor ta den sjansen i det hele tatt?

Elena Barnes sier imidlertid at hun aldri fryktet for datteras liv.

- Jeg følte aldri at det var farlig. Det er som å kjøre berg og dal-bane. Man faller antakeligvis ikke av, men det er litt skummelt likevel, sier hun.