Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mora til død 13-åring klaget inn Bærum-skole til Fylkesmannen

Oppretter tilsynssak mot Bærum kommune.

ETTERFORSKER:
En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften.
Hytta på Beitostølen er sperret av politiet
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ETTERFORSKER: En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta på Beitostølen er sperret av politiet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 13 år gammel jente døde nyttårsaften i ei hytte på Beitostølen i Øystre Slidre. Mora i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for å ikke ha gitt datteren nødvendig hjelp.

Mora og dattera er opprinnelig fra Bærum, der 13-åringen har gått på to forskjellige barneskoler før hun begynte på Mølladammen skole i høst.

I september skal hun ha bedt om skoleoverføring til en skole i Valdres. 4. november meldte mor og datter flytting til Øystre Slidre, før de de meldte flytting på ny 16.november, denne gang til Oslo.

Jenta skal ikke ha gått på skole i Øystre Slidre, men mora ba om hjemmeundervisning.

Klaget på det psykososiale miljøet I Bærum hadde mora allerede klaget på det psykososiale miljøet på en av skolene dattera gikk på.

Denne klagen ble mottatt av Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som fører tilsyn med kommunen.

- Barnehage- og utdanningsavdelingen vår har hatt en korrespondanse i forbindelse med det psykososiale miljøet på en skole jenta har gått på. Det har vært en klagesak mot Bærum kommune, sier kommunikasjonssjef Liv Ødegaard ved Fylkesmannen i Oslo og Akershus. 

- Er det en mobbesak?

- Jeg kan ikke bekrefte at det handler om mobbing.

Åpner sak Nå oppretter Fylkesmannen tilsynssak mot Bærum kommune, på forespørsel fra kommunen selv.

- Det vil bli tilsynssak fordi Bærum kommune selv har bedt om det. Det gjelder de tre områdene som Bærum kommune selv har bedt om skal granskes, sier Ødegaard.  

Fylkesmannen vil også føre tilsyn med helsetjenesten i Ullern bydel i Oslo hvor jenta har vært bosatt siden midten av november, opplyser de i en pressemelding.

Også Fylkesmannen i Oppland åpner tilsynssak for å finne ut hvordan Øystre Slidre kommune, hvor jenta ble funnet død, har håndtert saken.

Flyttet til Oslo Jenta skal ikke ha vært på skole i det hele tatt siden hun hadde sin siste dag på Mølladalen ungdomskole i Bærum før høstferien. Hild Lamvik i Utdanningsetaten i Oslo kommune opplyser at det ble søkt om hjemmeundervisning for jenta da hun og mora meldte flytting til hovedstaden.

- Vi kan bekrefte at en av våre skoler i slutten av november mottok melding om at den navngitte eleven flytter til Oslo og vil motta hjemmeundervisning, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media