Mora til Eric James forsøkte å drive ut hans homofile legning med eksorsisme

Nå har han avsluttet livet, én måned etter at han fortalte at han hadde det mye bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eric James Borges ble bare 19 år gammel etter at han endte sitt eget liv i forrige uke, melder bloggen queerlandia.

Det tragiske utfallet på livet til den unge gutten har nok en gang skapt oppmerksomhet rundt levekårene for unge homofile i USA. Eric James Borges sto fram i kampanjen «It gets better» for kun én måned siden og fortalte om omfattende mobbing og trakassering gjennom hele oppveksten.

«Vil finne fred» Nærheten i tid til videoen Eric James Borges spilte inn, har gjort at den tragiske nyheten har blitt slått stort opp i amerikanske medier.

«It gets better» handler om å la unge homofile fortelle at man kan få et bra liv som voksen, selv om oppveksten kan være tøff. Eric James avsluttet den nesten fem minutter lange videoen der han delte fra livet sitt, med å sitere et brev han hadde fått fra en professor ved universetet han gikk på.

«Bare husk at det blir bedre, og at du ikke er alene. Jeg er stolt av deg, du har et godt hjerte og en skarp hjerne. Du vil finne en større fred enn du noen gang har drømt om», leste Eric James, før han avsluttet med sine egne ord:

- Han hadde rett, og det samme kan gjelde for deg.

- Umulig å vite Eric James Borges spilte ikke bare inn «It gets better»-videoen, han var også engasjert i selvmordsforebyggende arbeid blant lesbiske og homofile ungdommer. The Trevor Project bekrefter at han tok sitt eget liv.

- Han arbeidet som frivillig med forebygging av selvmord, så han visste at hjelp var tilgjengelig, sier Laura McGuinnis, en talsperson for prosjektet, til Washington Post.

- Dessverre er selvmord en svært komplisert problemstilling som også inkluderer psykisk sykdom, derfor er det umulig å vite hvorfor han valgte som han gjorde. Det er svært, svært trist, sier McGuinnis.

Omfattende overgrep I «It gets better»-videoen kan man kanskje finne noen svar. Eric James forteller om systematisk mobbing gjennom hele livet, fordi han var annerledes. Han forteller at han vokste opp i en «ekstrimistisk kristen familie» som kalte ham frastøtende og kastet ham ut hjemmefra i oktober i fjor.

Før Eric James ble kastet ut, forsøkte imidlertid mora «å drive» hans homofile legning ut ved hjelp av eksorsisme. Han forteller også at han sluttet på High School på grunn av flere overfall fra medelever.

«It gets better»-videoen blir bunntragisk med kjennskap til hvordan det gikk med Eric James Borges, som for kun én måned siden var optimistisk og fortalte andre homofile unge at livet kan bli bedre.

- Du vil elske, bli elsket. Og jeg elsker deg. Du er ikke alene.

Forskere ved universitetet i Arizona og New York-universitet har nå startet en stor nasjonal undersøkelse i USA for å identifisere grupper som er spesielt utsatt for selvmord. Målet er å forebygge selvmord blant annet blant homofile.

I en NOVA-rapport fra 2006 kommer det fram at lesbiske og homofile unge i Norge har fire ganger så stor risiko for å bli utsatt for systematisk mobbing. De er også overrepresentert når det gjelder rusmisbruk og selvmord.