Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet:

Mora til Tina Jørgensen: - Jeg gråter for familien som må oppleve dette

For 18 år siden ble Tina Jørgensen funnet drept på Jæren. Moren til Tina forteller at det er forferdelig å se en ny familie på Jæren oppleve et mareritt.

BLE DREPT: På stedet hvor Sunniva Ødegård ble funnet drept natt til mandag, er det lagt ned blomster og lys til minne om henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE DREPT: På stedet hvor Sunniva Ødegård ble funnet drept natt til mandag, er det lagt ned blomster og lys til minne om henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JÆREN (Dagbladet): - Jeg gråter for familien som må oppleve dette.

MISTET DATTERA: Torunn Austdal Rasmussen mistet dattera Tina for snart 18 år siden. Arkivfoto: Åge Pedersen / Dagbladet
MISTET DATTERA: Torunn Austdal Rasmussen mistet dattera Tina for snart 18 år siden. Arkivfoto: Åge Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det forteller Torunn Austdal Rasmussen, moren til Tina Jørgensen (20) som ble funnet død ved Bore kirke på Jæren 25. oktober 2000, om familien til drepte Sunniva Ødegård.

Austdal Rasmussen er for tida bortreist, og svarer på spørsmål fra Dagbladet på SMS.

Hun forteller at hun ikke kjenner familien til Sunniva, som ble drept natt til mandag i Varhaug på Jæren, men forteller at de må ha det forferdelig.

DREPT I 2000: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept på Jæren 25. oktober 2000. Foto: Privat
DREPT I 2000: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept på Jæren 25. oktober 2000. Foto: Privat Vis mer

- De har mistet det kjæreste vi som foreldre har, en nydelig datter, forteller Torunn Austdal Rasmussen til Dagbladet i en SMS, som også har uttalt seg til Jærbladet.

Hadde ikke kriseteam

Datteren hennes Tina hadde vært savnet i over en måned før hun ble funnet drept på Jæren. Sist gang hun ble observert, var da hun og kjæresten var sammen ute på byen i Stavanger 24. september 2000.

STIEN HVOR HUN BLE FUNNET: Video: Nicolai Eriksen og Lars Eivind Bones Vis mer Vis mer

Flere har vært siktet, men det er ingen som er dømt for drapet på datteren hennes, snart 18 år seinere.

Hun råder foreldrene til Sunniva om å dra nytte av kriseteamet som kommunen har på plass.

- Et råd jeg vil gi er å ta imot all den hjelp dere kan få. Min erfaring er at når hverdagen kommer og den verste lammende følelsen avtar, er det godt å ha noen utenfor å snakke med. Så ikke gi slipp på kriseteamet før dere føler dere har fått den støtten dere trenger, sier hun.

Hun sier at på den tida Tina ble drept, fantes det ikke kriseteam som kunne ta seg av pårørende.

- Da dette skjedde meg, var det ikke noe kriseteam. Det var ingen som kontaktet meg. Jeg fikk det meste gjennom media, sier hun og fortsetter:

- Men jeg hadde en god fastlege som jeg følte meg trygg på, og som hjalp meg med gode samtaler. Nå er alle kommuner pålagt å ha kriseteam, heldigvis, for det var vondt å føle seg alene i denne tida.

image: Mora til Tina Jørgensen: - Jeg gråter for familien som må oppleve dette

Takker for støtten

I et brev sendt til Dagbladet torsdag forteller foreldrene til Sunniva Ødegård om sorgen over å miste en datter.

- Savnet etter Sunniva er veldig sterkt, og det går veldig opp og ned. Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og får tenke over alt som har skjedd. Vi holder oss mye hjemme og får besøk av venner og familie, som uttrykker sin medfølelse, skriver de.

I samme brev forteller foreldrene at de er veldig takknemlige for all støtte og bistand som de har fått, samt fra kommunens kriseteam, som de har vært i kontakt med, og som de vet er tilgjengelige.

Fortsatt håp

Torunn Rasmussen forteller at hun håper politiet har tatt rett person i denne saken. Mandag kveld i 20-tida ble en 17 år gammel gutt pågrepet og siktet for å ha drept Sunniva Ødegård. Han knytter seg til funnstedet, men nekter straffskyld.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg ønsker av hele mitt hjerte at de har tatt rett mann, så de slipper å oppleve samme mareritt som jeg og mine har måttet gjennomgå opptil flere ganger, sier Rasmussen.

Hun forteller at hun ikke har gitt opp håpet om at noen en dag blir dømt for å ha drept datteren hennes. I april i år uttalte Kripos at det kan være mulig å løse Tina-saken.

- Jeg gir ikke opp. Håpet om at sannheten en dag kommer fram, har jeg. Så kjære pårørende, ta godt vare på dere selv. Mitt hjerte blør for dere.