LÆRTE SØNNENE Å BRUKE SKYTEVÅPEN: Nancy Lanza på et udatert foto tatt av et familiemedlem var moren til massedrapsmannen Adam Lanza (20). Hun ble selv drept av sin egen sønn, og med våpen som var registrert på hennes navn. Foto: REUTERS / ABC News
LÆRTE SØNNENE Å BRUKE SKYTEVÅPEN: Nancy Lanza på et udatert foto tatt av et familiemedlem var moren til massedrapsmannen Adam Lanza (20). Hun ble selv drept av sin egen sønn, og med våpen som var registrert på hennes navn. Foto: REUTERS / ABC NewsVis mer

Mora tok drapsmannen ut av skolen for å undervise ham hjemme

Det opplyser Adam Lanzas egen tante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Massemorderens tante sier til ABC News at mora Nancy tok sønnen Adam Lanza ut av skolen for å undervise han hjemme.

Dette gjorde hun fordi hun ikke var enig i skoledistriktets planer for sønnen, forklarer kvinnen.

Første offer
52-årige Nancy var Adams første offer under skolemassakren fredag. Sønnen Adam skjøt sin egen mor flere ganger i ansiktet før han gjennomførte massedrapene på ytterligere 26 personer.

Marsha Lanza, som er Adams tante og Nancys tidligere svigerinne, beskriver den nå avdøde kvinnen som «fantastisk» og «en givende person».

Hun opplyste også overfor ABC News at Nancy tidligere har fungert som en rådgiver ved barneskolen Sandy Hook.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge hjemmeundervisningen har foregått.Tidligere klassekamerater av Adam har opplyst at han har deltatt på undervisningen i deler av 10-klassetrinnet på High School.

Lærte sønnen å skyte
I går skrev Dagbladet at massemorderens mor, Nancy Lanza, lærte sønnene Adam (20) og Ryan (25) å bruke våpen. Nancy, skal ha vært spesielt interessert i våpen, og blir av flere beskrevet som en våpensamler.

Dan Holmes, en tidligere venn av Nancy, sier til New York Times at hun ofte tok med sønnene på skytebanen.  

- Nancy var en entusiast, og såpass mye at hun ville videreføre hobbyen til barna, sier Holmes.

Adam drepte mora Nancy med hennes egne våpen, før han tok bilen hennes og kjørte til Sandy Hook barneskole der han gjennomførte den blodige massakren som etterlot 20 barn og seks voksenpersoner døde.

Mye ammunisjon
Stadig lekker det ut mer informasjon om skolemassakren i Newtown. I kveld ble det blant annet klart at gjerningspersonen hadde fyrt av rundt 100 skudd i skoleskytingen, og at han hadde store mengder ammunisjon på seg da han bestemte seg for å begå selvmord.  

Dette vitner om at han muligens hadde «større planer» enn det som faktisk ble gjennomført, melder flere amerikanske medier.

- Flere liv ble potensielt spart, sier politiets pressetalsmann Paul Vance til Skynews.

Obama til Newtown i dag
20-åringen skal ha brukt et våpen av typen Bushmaster AR-15 på de fleste ofrene, men han tok sitt eget liv med et håndvåpen. Et tredje våpen lå igjen i bilen utenfor barneskolen.

President Obama er nå på vei til byen for å møte pårørende og overlevende etter massakren.