Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mora ville få Adam innlagt på en psykiatrisk institusjon

Politiet utelukker ikke at det kan ha vært motivet for massakeren i Newtown.

ÅRBOKA: Dette bildet er av «Tech»-klubben ved Newton High School. Adam Lanza ble plassert i denne klubben for å bli mer sosial, forteller sikkerhetssjefen ved skoledistriktet. Foto: AP Photo/NTBScanpix
ÅRBOKA: Dette bildet er av «Tech»-klubben ved Newton High School. Adam Lanza ble plassert i denne klubben for å bli mer sosial, forteller sikkerhetssjefen ved skoledistriktet. Foto: AP Photo/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adam Lanza, 20-åringen som i forrige uke skjøt og drepte 27 personer, 20 av dem små barn, kan ha gjort det fordi at hans mor kjempet for å få ham innlagt på en psykiatrisk institusjon, melder Fox News.

De har fått informasjonen om Nancy Lanzas kamp fra naboer, som kjente Lanza-familien.

Massakre Tidlig fredag morgen skjøt og drepte Adam sin mor, Nancy Lanza (52), før han satte seg inn i hennes bil og kjørte til Sandy Hook barneskole i Newtown i Connecticut.

Der skjøt han og drepte 20 skolebarn på seks og syv år, og seks voksne, før han snudde ett av våpnene mot seg selv, og tok sitt eget liv.

- Jeg har blitt fortalt at Adam visste at hun prøvde å få en rettskjennelse for å bli hans verge, og for å få ham innlagt, sier Joshua Flashman (25), som er sønnen til en pastoren i en av kirkene som mange av Lanzas ofres familier sokner til.

- Adam var åpenbart ikke fornøyd med planene. Han trodde at hun skulle sende ham bort. Slik jeg forstår det var han virkelig, virkelig sint. Jeg tror det kan ha vært det som fikk ham til å gjøre dette, sier Flashman til Fox News.

Motivet En kilde hos politiet, som jobber med etterfoskningen av saken, bekrefter for kanalen at Lanza var sint på sin mor på grunn av hennes planer om å få hjelpt til sønnen, og at dette kan være motivet for massakren.

DREPT: Øverste rad (fra venstre til høyre):  Ana Marquez-Greene, Caroline Previdi, Jessica Rekos, Emilie Parker, Noah Pozner. Andre rad: Jesse Lewis, Olivia Engel, Josephine Gay, Charlotte Bacon, Chase Kowalski.Tredje rad: Daniel Barden, Jack Pinto, Catherine Hubbard, Dylan Hockley, Benjamin Wheeler.Fjerde rad: Grace McDonnell, James Mattioli, Avielle Richman, Rachel Davino, Anne Marie Murphy.Femte rad: Lauren Rousseau, Mary Sherlach, Victoria Soto, Dawn Hochsprung, Nancy Lanza.  Foto: REUTERS/Handout/NTBScanpix
DREPT: Øverste rad (fra venstre til høyre): Ana Marquez-Greene, Caroline Previdi, Jessica Rekos, Emilie Parker, Noah Pozner. Andre rad: Jesse Lewis, Olivia Engel, Josephine Gay, Charlotte Bacon, Chase Kowalski.Tredje rad: Daniel Barden, Jack Pinto, Catherine Hubbard, Dylan Hockley, Benjamin Wheeler.Fjerde rad: Grace McDonnell, James Mattioli, Avielle Richman, Rachel Davino, Anne Marie Murphy.Femte rad: Lauren Rousseau, Mary Sherlach, Victoria Soto, Dawn Hochsprung, Nancy Lanza. Foto: REUTERS/Handout/NTBScanpix Vis mer

Ifølge Flashman fikk Adam på Sandy Hook da han var yngre, og Nancy hadde jobbet frivillig der i flere år.

To politikilder sier til Fox News at de har fått informasjon om at Nancy jobbet frivillig med de yngste barna på skolen.

De fleste av Lanzas ofre var førsteklassinger, som Nancy kan ha jobbet med i fjor.

- Brydde seg mer om barna Flashman sier at Nancy også var nær venn av skolens rektor og psykolog, som begge ble drept under massakren.

- Adam trodde at hun brydde seg mer om barna enn for ham, og grunnen for dette er trolig at hun ville få ham innlagt for behandling, sier Flashman.

Washington Post har meldt at Nancy har vurdert å flytte til Washington med sin sønn, der hun hadde funnet en skole som hun trodde kunne hjelpe ham.

Bekymret Flere andre naboer bekrefter for Fox News at Nancy hadde skjønt at hun ikke kunne takle sin sønn alene. Hun sa til sine venner at hun trengte hjelp.

Richard J. Novia, som var sikkerhetssjef i Newtown skoledistrikt i 2007 har fortalt Wall Street Journal at Lanza var en elev som trengte ekstra oppmerksomhet.

- På den tiden var han ikke en fare for noen andre. Vi var bekymret for at han var et offer, og at han kunne skade seg selv, sier Novia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!