SYKEHUSET: Ifølge direktøren ved dette sykehuset var fødselen så vidt i gang da hun kom til sykehuset. Foto: AFP PHOTO/Hector Guerrero/NTBScanpix
SYKEHUSET: Ifølge direktøren ved dette sykehuset var fødselen så vidt i gang da hun kom til sykehuset. Foto: AFP PHOTO/Hector Guerrero/NTBScanpixVis mer

Mora visste ikke at det var ulovlig at hennes ni år gamle datter hadde sex

Nå er dattera sterilisert mot moras vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barefaren til jentebarnet som ble født av ei ni år gammel jente er forstatt ukjent.

Jenta, som er identifisert som Dafne, fødte ved keisersnitt på Zoquipan Hospital i byen Zapopan i slutten av januar og politiet jobber ut ifra at hun har blitt seksuelt misbrukt.

Niåringens mor har nå rapportert inn sykehusert til den lokale menneskerettighetskommisjonen, etter at dattera ble sterilisert mot familiens ønske etter fødselen, ifølge Daily Mail.

Den antatte barnefaren er mellom 15 og 17 år og er foreløpig forsvunnet. Påtalemyndighetene leter fortsatt etter ham. Det er blitt utført DNA-tester av alle mannlige relasjoner til ni-åringen, inklusivt hennes stefar.

Rykteflom Mora og stefaren til den ni år gamle jenta bor i et fattig område i Guadalajara.

Naboer sier til Daily Mail at stefaren, som er i midten av 40-åra, har misbrukt en av sine biologiske døtre tidligere og brukte å slå Dafne. Naboene mente at han brukte å bade sammen med ni-åringen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor ni-åringens mor lar stefaren fortsette på denne måten. De er begge løgnere og jeg synes det er helt forferdelig det som er skjedd. Dafne er bare et barn. Mora er tydelig forelsket i stefaren, og vil derfor beskytte ham, sier en slektning av stefaren til Daily Mail.

Trodde det var lovlig Jentas mor, som kan verken lese eller skrive, visste ikke at det var staffbart å ha sex med jenter i den alderen. Det var da hun møtte opp på sykehuset med sin høygravide datter hun forsto at det kunne være snakk om noe kriminelt, ifølge Guadalajaras lokalavis.

Mora, som er i begynnelsen av 40-åra, skal ifølge naboer jobbe som prostituert og skal ha prøvd å rekruttere sin ni år gamle datter til å bli sex-arbeider.

Den seksuelle lavalderen i Mexico er 15 år.

Naboer beskriver Dafne som snill og søt og at hun ser ut til å være eldre enn hun er, de trodde hun var rundt 15 år gammel.

SYKEHUSDIREKTØR: Enrique Rabago Solorio fortalte om den ni år gamle jenta, som fødte ved sykehuset i slutten av januar. Foto: AFP / Hector Guerrero / NTBScanpix
SYKEHUSDIREKTØR: Enrique Rabago Solorio fortalte om den ni år gamle jenta, som fødte ved sykehuset i slutten av januar. Foto: AFP / Hector Guerrero / NTBScanpix Vis mer