Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moral og lov

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En våken ung mann oppdaget at en ansatt i et eiendomsmeklerfirma konkurrerte med ham i sluttfasen av et boligkjøp, og fikk en følelse av at han dermed ble presset til en høyere pris enn han hadde behøvd å betale. Han gikk til mediene, og fikk tilbud om en kompensasjon fra mekleren, sammen med den fortrøstningsfulle kommentaren at det som skjedde fra meklerfirmaets side ikke var ulovlig.
  • Nei, nettopp, men det viste dårlig skjønn og elendig moral. Det pussige er at mange av dem som representerer slike virksomheter, og som viser dårlig yrkesetikk, er så påpasselige med å si at «det er ingen lov mot det vi gjorde». For i neste omgang er de jo de fremste kritikerne av at det blir vedtatt lover og regler for å regulere alt mulig, stort og smått. Det er intet mål i et samfunn at vi skal ha lover og regler for alt. Det bør kunne holde med god moral. Men det forutsetter at man har det. Hvis ikke, må ingen undre seg over at det blir forbud.