Morales dør ikke i natt

Ingen leger til å gi ham giftsprøyten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 04.30 norsk tid skulle Michael Morales bli henrettet som straff for forbrytelsene han begikk i 1981, da han voldtok, torturerte og drepte en 17 år gammel jente. Det melder Reuters.

Nå er imidlertidig henrettelsen utsatt på ubestemt tid, ettersom delstaten California ikke kan stille opp med det nødvendige personalet for å gjennomføre den.

Legenekt I forrige uke dømte dommer Jeremy Fogel at det var grunnlovsstridig å drepe Morales med tre ulike typer gift, slik praksisen er i California. Enten måtte San Quentin fengselet endre sammensetningen av giften, eller så måtte de bedøve den dødsdømte før han fikk injeksjonen.

Staten California godtok å bedøve Morales før henrettelsen, men møtte på problemer fordi de to utvalgte anestesilegene nektet å delta av etiske grunner.

Godkjente endret dose

Henrettelsen ble utsatt i 15 timer. Så godkjente domstolen at Morales kan henrettes med en enkelt dose sodium pentothal. Dosen måtte like fullt bli satt av autorisert medisinsk personale, innen det fastsatte klokkeslettet. Hvis ikke ville dødsdommen bli foreldet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer