Morbid julehilsen fra militærblad

Offisersbladet, et magasin for forsvarets befal, ønsker alle sine lesere god jul og godt nytt årtusen med et bilde av en kampklar soldat med et maskingevær rettet i nakken på en fange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offisersbladet, som har et opplag på 11.279, er et organ for Befalets Fellesorganisasjon. Bildet er trykket over en helside på foreningssidene i bladet.

- Dette er et utslag av dårlig vurderingsevne. Men jeg kan garantere at det ikke er en dårlig spøk. Dette er kun et helt ordinært bilde fra øvelsen Battle Griffin i år, sier redaktør Morten Kristiansen.

- Det er ikke en bevisst handling, og ikke noe forsøk på sarkastisk dårlig humor. Jeg skjønner at folk kan reagere på bildet. Det var en tabbe å trykke det, og det var min tabbe, sier Kristiansen.

Utgaven med julehilsenen ble sendt ut mellom 8. og 10. desember.

Rasende

Dagbladet har allerede mottatt sterke reaksjoner på julehilsenen.

- Jeg ble rimelig rasende da jeg så bildet. En mer usmakelig julehilsen enn den kunne jeg ikke tenke meg, særlig med tanke på det som skjer ute i våre naboområder Kosovo og Tsjetsjenia. Jula skal være en tid for fred og ettertanke, ikke et tankespill mot krigsfanger og den elendighet som krig fører med seg, er en av reaksjonene Dagbladet har fått på e-post fra en tidligere offiser.

Utklipp fra Offisersbladet