<strong>OVERFALT :</strong>  Først ble den kvinnelige legen siktet for mordbrann, etter at hun ble løslatt ble hun overalt og mishandlet av ukjente menn i villaen på Oslos vestkant. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OVERFALT : Først ble den kvinnelige legen siktet for mordbrann, etter at hun ble løslatt ble hun overalt og mishandlet av ukjente menn i villaen på Oslos vestkant. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Mordbrann-siktet lege overfalt - samboeren fikk begge beina amputert

Den kvinnelige legen som er siktet for mordbrann, ble overfalt av ukjente menn og skambanket noen dager etter at hun ble løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kvinnelige legen og hennes samboer var hjemme alene i villaen på Oslo vestkant, da mannen hennes ble alvorlig brannskadet fredag 22. november.

- Det var helt grusomt. Flammene slo opp mot taket fra senga. De nye dynene våre brant som tørt papir. Samboeren min satt bare apatisk og stirret rett fram i senga, fortalte hun til Dagbladet samme dag som hun ble løslatt av politiet i Oslo.

Kvinnen avviser på det mest bestemte at det var hun som satte fyr i senga, slik at samboeren ble alvorlig skadet.

- Jeg ville aldri gjort noe slikt. Jeg er lege, jeg hjelper folk, jeg skader ikke folk, sa legen til Dagbladet.

Amputert Samboeren ble umiddelbart sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, avdeling for plastikkirurgi og brannskade.

 Kort tid etter måtte legene amputere begge beina.

Den kvinnelige legens samboer er fortsatt ikke avhørt politiet.

Politiadvokat Geir Wangensten-Øye ved Majorstua politistasjon leder etterforskningen. Han har de siste dagene ikke vært tilgjengelig for kommentar til etterforskningen.

Overfalt Bare noen få dager etter at kvinnen ble løslatt - og dagen etter at hun fortalte om dramaet i Dagbladet - ble hun vekket seint på kvelden.

- Det ringte på døra hennes. Da hun åpnet døra, ble hun slått redd ned, forteller advokat Thomas Klevenberg som forsvarer den mordbrannsiktede legen.

- Hun erindrer bare at en ukjent mann slo henne rett ned, og at det sto en mann til der. Etter at hun kom seg opp, ringte hun umiddelbart til meg, og jeg varslet politiet, sier advokat Klevenberg.

Medisinsk behandlet Da politiet kom til villaen, var overfallsmennene forsvunnet.

- Hun ble kjørt til legevakta og behandlet for skader. Hun er tydelig preget av det stygge overfallet, sier advokat Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Advokaten bekrefter at politiet har iverksatt etterforskning på eget initiativ.

Dagbladet var i går i kontakt med politibetjenten som etterforsker både mordbrannen og overfallet. Den kvinnelige politibetjenten ønsket ikke å kommentere saken, og henviste til politiadvokat Geir Wangensten-Øye som ikke har vært tilgjengelig de siste dagene.

Besøksforbud -Min klient har det veldig vondt. Av hensyn til etterforskningen har hun frivillig gått med på besøksforbud, og at hun ikke skal kontakte sin brannskadde samboer før politiet har fått avhørt ham. Hun er også preget av det voldelige overfallet, sier advokat Thomas Klevenberg.

Det er uklart om det tekniske funn i villaen, eller andre forhold som har ført til at politiet har siktet den kvinnelige legen for mordbrann.

<strong>AMPUTERT :</strong>  Samboeren til legen lå i senga da denne dyna tok fyr. Legene på Haukeland har amputert begge beina til samboeren etter den tragiske brannen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AMPUTERT : Samboeren til legen lå i senga da denne dyna tok fyr. Legene på Haukeland har amputert begge beina til samboeren etter den tragiske brannen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer