Mordbrannsiktet (29) fengsles i fire uker

Nekter ennå for brannstiftingen som tok livet av Monica (20) i Holmestrand

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle vestfoldingen som er siktet for mordbrann i Holmestrand ble besluttet vartektsfengslet i fire uker i Tønsberg tingrett i dag.

- Retten har vurdert at det er skjellig grunn til mistanke. 29-åringen har fått til sammen fire uker i varetekt hvor han i de to første ukene har forbud mot aviser og kringkasting. I alle fire ukene har han brev- og besøkskontroll, sier jourhavende politijurist Hans Olaf Stillerud ved Vestfold politidistrikt.

Bekrefter dødsfallet

Politiet har foreløpig ingen uttalte teorier om hva som forårsaket brannen der Monica Mørch Røysland (20) døde natt til søndag. Avdøde er nå formelt identifisert.

- Politiet har funnet levningene etter Monica Mørch Røysland, bekrefter Stillerud.

Ifølge Stillerud vil Kripos trolig bli ferdig med sine undersøkelser av åstedet i kveld.

- Ingen bevis

Ifølge 29-åringens forsvarer nekter 29-åringen fortsatt for å ha påsatt brannen som førte til at den 20 år gamle jenta døde.

VARETEKT I FIRE UKER: En 29 årig vestfolding har fått fire uker varetektsfengsling av Tønsberg tingrett i dag. Mannen er siktet for mordbrann etter brannen i Holmestrand natt til søndag. Foto: TRULS BREKKE.
VARETEKT I FIRE UKER: En 29 årig vestfolding har fått fire uker varetektsfengsling av Tønsberg tingrett i dag. Mannen er siktet for mordbrann etter brannen i Holmestrand natt til søndag. Foto: TRULS BREKKE. Vis mer

- Han stiller seg fortsatt uforstående til siktelsen. Bevisene er særdeles tynne i denne. Politiet har ingen håndfaste bevis. Det har ikke kommet frem opplysninger som stiller saken i et nytt lys, sier mannens advokat Jon Anders Hasle.

Hasle sier vestfoldingen tar siktelsen for mordbrann og varetektsfengslingen tungt.

- Han tar det tungt, det er en alvorlig siktelse, men etter forholdene tar han det med fatning.

- Både nektingen av innsyn til politiets dokumenter i etterforskningen og varetektsfengslingen har han fått betenkningstid på. Begge deler vil vurderes fortløpende, sier Hasle.