Mordbrannsiktet lege løslatt: - Jeg elsker ham

Samboeren ligger alvorlig skadet på brannavdelingen på Haukeland. Den kvinnelige legen ble i går løslatt, men har fått besøksforbud.

SAMBOEREN BRANT:  -  Her slo flammene opp fra dobbeltsenga, forklarer den 59 år gamle legen til sin forsvarer, advokat Thomas Klevenberg.Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SAMBOEREN BRANT: - Her slo flammene opp fra dobbeltsenga, forklarer den 59 år gamle legen til sin forsvarer, advokat Thomas Klevenberg.Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen gikk alarmen på Oslos beste vestkant. Politi, ambulanse og brannmannskaper rykket ut.

I en villa finner hjelpemannskapene en brannskadet mann - stygt skadet etter at det har begynt å brenne i dobbeltsenga på soverommet - og noen utbrente dyner.

Mens den brannskadede mannen umiddelbart blir fraktet til Oslo universitetssykehus, og deretter fløyet til Haukeland universitetssjukehus, avdeling for plastikkirurgi og brannskade, blir mannens 59 år gamle samboer pågrepet.

Den 59 år gamle kvinnelige legen blir siktet for mordbrann og arrestert.

- Elsker ham Etter vel tre døgn på glattcelle i politiarresten på politihuset på Grønland i Oslo, ble den kvinnelige legen i går løslatt.

- Jeg er fortvilet. Jeg elsker jo samboeren min. Jeg ville aldri skadet ham. Å sette fyr på et menneske er helt utenkelig for meg, sier legen til Dagbladet.

Det er en preget og nedbrutt lege som møter Dagbladet. Sammen med sin forsvarer, advokat Thomas Klevenberg, tar hun imot Dagbladet hjemme i villaen på Oslo vest. Hun er sliten og har det vondt, men vil likevel fortelle sin versjon av hva som egentlig skjedde i eneboligen fredag morgen.

Legen vil ikke ha på seg at hun forsøkte å drepe kjæresten ved å tenne på ham i dobbeltsenga.

-Smugrøykte - Jeg lå på sofaen i stue og så på frokost-TV. Samboeren min sto ved 10-tiden opp og gikk ut til postkassa og hentet Aftenposten. Han kom inn på stua og la fra seg avisa ved siden av meg, før han gikk tilbake til senga vår, forteller legen.

Hun forteller at samboeren hadde begynt å røyke igjen.

- Han visste at jeg ikke kan fordra røyk, men han hadde vært ute og smugrøykt, sier kvinnen.

Flammene slo opp Vel ti minutter etter at samboeren hennes hadde gått inn på soverommet og lagt seg i dobbeltsenga, hører den kvinnelige legen høye rop.

- Jeg løper inn på soverommet og ser at flammene slår opp. Fortvilet roper jeg at han må komme seg opp av senga. Han bare svarer: Beina mine!

- Jeg springer ut på kjøkkenet og henter en bøtte med vann. Fem ganger slår jeg vann over dynene som står i flammer, og får til slutt slukket brannen.

- Jeg hjelper folk Noen minutter etterpå stormer brannmannskaper, ambulansefolk og politi inn i eneboligen.

- De tar med seg samboeren min og kjører han til sykehus. Politiet arresterer meg, og mener at jeg skal ha tent på, sier den kvinnelige legen rolig.

- Var det du som satte fyr på samboeren din i dobbeltsenga?

- Nei! Jeg ville aldri gjort noe slikt. Jeg er lege, jeg hjelper folk, jeg skader ikke folk, sier legen.

Hun tror nå at samboeren ved en misforståelse må ha puttet en glødende sneip i lomma, istedenfor å kaste den på bakken. Og at det må være årsaken til den tragiske brannen.

- Det var helt grusomt. Flammene slo opp mot taket fra senga. De nye dynene våre brant som tørt papir. Samboeren min satt bare apatisk og stirret rett fram i senga, forteller hun.

- Politiet tok til fornuft Etter to dager på glattcelle, ble hun søndag avhørt av politiet. Der fikk legen beskjed om at hun ville bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag.

DYNA:  Dette er restene av dyna som sto i full fyr på soverommet.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DYNA: Dette er restene av dyna som sto i full fyr på soverommet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Heldigvis hadde jeg en forsvarer som trodde på meg. Advokat Thomas Klevenberg forsto at jeg ikke kunne ha gjort det grusomme jeg var anklaget for. Og da han begynte å stille spørsmål, ombestemte politiet seg. Jeg ble løslatt, sier den kvinnelige legen.

- Jeg var helt lamslått. De anklaget meg for mordbrann. Politiet mente at jeg hadde prøvd å ta livet av samboeren min, sier legen.

Nå er hun løslatt, men den alvorlige siktelsen er opprettholdt.

- Etter min oppfatning er det ikke grunnlag for å sikte min klient. Heldigvis tok politiet til fornuft og løslot henne, sier advokat Klevenberg.

Alvorlig skadet Samboeren til den kvinnelige legen er alvorlig skadet. Dagbladet får opplyst at det fram til i går var aktuelt å amputere begge beina. Mannen som er 50-åra er fortsatt ikke avhørt av politiet.

- Men jeg er ikke bitter på politiet, nå tenker jeg bare på kjæresten min og håper det går bra, sier den kvinnelige legen.

- Men du er i lagt besøksforbud og får ikke kontakte ham?

- Ja, men det håper jeg advokaten min får ordnet opp i. Når besøksforbudet er opphevet reiser jeg til Haukeland sykehus for å støtte kjæresten min, sier den kvinnelige legen.

- Fortsatt siktet Politiadvokat Geir Wangensten-Øye leder etterforskningen av det politiet fortsatt mener er mordbrann.

- Kvinnen er fortsatt siktet. Vi mener nå det ikke er fare for bevisforspillelse, derfor ble hun løslatt. Hun er i lagt besøksforbud og etterforskningen fortsetter for fullt, sier politiadvokat Geir Wangensten-Øye.

Den hardt brannskadde mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt en bistandsadvokat.

ALVORLIG SKADD:  Samboeren til den kvinnelige legen lå i dobbeltsenga da det begynte å brenne. Han er alvorlig skadd og er foreløpig ikke avhørt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ALVORLIG SKADD: Samboeren til den kvinnelige legen lå i dobbeltsenga da det begynte å brenne. Han er alvorlig skadd og er foreløpig ikke avhørt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer