Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mordbrannsiktet slipper varetekt

Fulle fengsler skaper problemer.

FULLT: Fulle fengsler skaper problemer for Agder-politiet. Arkivfoto: Berit Roald / SCANPIX .
FULLT: Fulle fengsler skaper problemer for Agder-politiet. Arkivfoto: Berit Roald / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 31-åring som er siktet for mordbrann skulle opprinnelig sittet varetektsfengslet, men det er ikke plass til ham. I stedet har han meldeplikt. Det skriver Fædrelandsvennens papirutgave i dag.

27. september i år tente han på sin egen leilighet og skapte stor fare i leilighetsbygget. I tillegg skal han ha truet ansatte i en bank,  utført vold mot politiet og sparket etter ansatte i en restaurant.

Grunnen til at han har meldeplikt er at det ikke fins varetektsplass til ham i Kristiansand fengsel, skriver avisen.

- Situasjonen er vanskelig i alle fengsler, de er smekkfulle, sier regiondirektør Gudmund Idsø i Kiminalomsorgen SørVest til avisen.

Agder-politiet får store problemer som følge av fulle fengsler.

- Vi har kriminelle som vi normalt går i retten og ber om skal bli varetektsfengslet, men som i stedet slippes løs fordi vi vet at selv med rettens kjennelse for varetekt finnes det ikke ledig kapasitet i fengslene i distriktet, sier overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling