Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mordbranntiltalt sammenlignet seg med Chaplin

39-åring forklarte seg i retten om manipulert bilde.

 - CHAPLIN-SPØK:  Den tiltale 39 åringen (med ryggen til) foran sorenskriver Ola P. Svor og hans bistandsadvokat Sevin Holden i Sør-Østerdal tingrett. mandag. 39-åringen som er tiltalt for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hamar. startet i Sør-Østerdal tingrett mandag. Statsadvokat Tormod Bakke helt til til venstre. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
- CHAPLIN-SPØK: Den tiltale 39 åringen (med ryggen til) foran sorenskriver Ola P. Svor og hans bistandsadvokat Sevin Holden i Sør-Østerdal tingrett. mandag. 39-åringen som er tiltalt for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hamar. startet i Sør-Østerdal tingrett mandag. Statsadvokat Tormod Bakke helt til til venstre. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det må være lov å harselere med ting, mener den mordbranntiltalte 39-åringen på Hamar.

På et manipulert bilde plasserte han sitt eget hode på Anders Behring Breiviks kropp.

Bildet viser Breivik i hjemmelagd gallauniformen med dekorasjoner, men med hodet til mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe sorenskriver Ola P. Svor på Hamar.

39-åringen gjentok i retten tirsdag at bildet ikke var ment som noen hyllest til Breivik, snarere det stikk motsatte: Det var en grafisk ytring med kritikk av Breivik spesielt og det norske samfunnet generelt, hevdet mannen.

Det han har gjort er ikke ulikt det Charlie Chaplin gjorde i filmen «Diktatoren», framholdt han, da han fortsatte sin forklaring for retten.

Chaplin og Hitler
- Jeg vil trekke en parallell til dette med ytringsfrihet og det å få lov til å harselere med ting. I «Diktatoren» trekker Charlie Chaplin klare paralleller til Hitler, men ingen med vettet i behold vil vel mistenke Chaplin for å være nazist, sa 39-åringen.

Aktor mener tiltalte har en påfallende interesse for 22. juli, og viste til flere beslag hjemme hos ham hvor denne datoen går igjen, blant annet flere aviser fra denne dagen, forskjellige mapper på datamaskinen hans og et bilde som var tema i retten.

- Ja, jeg har et spesielt forhold til den datoen, i likhet med resten av Norges befolkning. Det er ikke noen hyggelig dato, sa 39-åringen da han startet forklaringen sin mandag.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram