- Morder, morder! Du drepte min bror!

Rasende pårørende kastet sko mot Anders Behring Breivik. - Forståelig, sier Mette Yvonne Larsen.

BLE IKKE TRUFFET: - Morder, morder! Du drepte min bror, ropte mannen som kastet en sko mot Anders Behring Breivik i Oslo Tingrett i dag. Mens mannen ble ført ut av politiet reiste flere av tilhørerne i rettssalen seg, og klappet. Andre gråt åpenlyst. Skoen traff ikke Breivik. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
BLE IKKE TRUFFET: - Morder, morder! Du drepte min bror, ropte mannen som kastet en sko mot Anders Behring Breivik i Oslo Tingrett i dag. Mens mannen ble ført ut av politiet reiste flere av tilhørerne i rettssalen seg, og klappet. Andre gråt åpenlyst. Skoen traff ikke Breivik. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Morder, morder! Du drepte min bror, ropte mannen som kastet en sko mot Anders Behring Breivik i Oslo Tingrett i dag. Mens mannen ble ført ut av politiet reiste flere av tilhørerne i rettssalen seg, og klappet. Andre gråt åpenlyst. Skoen traff ikke Breivik.

- Dette var en forståelig reaksjon når man tenker på hvor grusom saken er, sa kordinerende bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, til Dagbladet i pausen.

- Det er en bror til en de avdøde som kaststet sko mot Breivik. Han ble ført ut av salen og inn på et naborom, hvor han ble tatt vare på av helsepersonale, sier innsatsleder ved Oslo politidistrikt Rune Bjørsvik, til Dagbladet. Han forteller at mannen nå har blitt sendt til legevakten.

- Dette var et spontant følsesmessig utbrudd, men vi opplever det ikke som noen fare. Ingenting tyder på endringer av sikkerhetsrutinene, sier Bjørsvik.

Etter at mannnen hadde blitt ført ut tok retten en lengre pause, før alle ble ført inn igjen. Før retten åpnet igjen, sjekket politiet stolen hvor mannen hadde sittet.

I det Breivik ankom salen igjen så han mot tilhørerne, og snakket til dem. Han brukte ikke mikrofon, så det var vanskelig å høre nøyaktig hva han sa, men flere i salen menete å høre ham si følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer