- Mordere

De etterlatte etter flystyrten i Hellas raser og kaller selskapets representanter «mordere».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De pårørende krever å få vite hva som skjedde under den fatale flyturen som tok 115 menneskeliv. I går ettermiddag samlet de seg på flyplassen i Larnaca. Her ropte de «mordere» og «Dere fortjener lynsjing», ifølge AP.

Flyet som skulle mellomlande i Athen før det gikk videre til Praha kræsjet i en fjellvegg klokka 12.20 i går formiddag.

Problem med air-condition

Det var ingen overlevende blant de 115 passasjerene.

Sinnet til de etterlatte har vokst etter rapporter om at ulykken kan ha vært forårsaket av en teknisk feil.


Mistanken om teknisk svikt har vokst gjennom dagen etter at flere har oppgitt problem med aircondition-anlegget under tidligere Helios-flyvninger de seneste månedene.

Offisielt heter det at årsaken til ulykken kan være fallende trykk i kabinen og i cock-piten. Ferdskriveren etter flyene er nå funnet og den vil trolig gi svar på hva som hendte.

Oppsøkte førerrommet

RASENDE: De etterlatte er knust etter flyulykken nord for Hellas. Nå krever de svar fra flyselskapet om hva som skjedde.
RASENDE: De etterlatte er knust etter flyulykken nord for Hellas. Nå krever de svar fra flyselskapet om hva som skjedde. Vis mer

Et søskenbarn til en av passasjerene fortalte den greske TV-stasjonen Alpha at hun mottok denne tekstmeldingen fra flyet like før styrten: «Farvel søskenbarn. Vi er fryser.»

- Han fortalte meg at piloten var bevissløs. sier Sotiris Voutas.

Voutas forteller også at søskenbarnet hadde oppsøkt førerrommet for å sjekke hva som var feil. Her så han at piloten var blå i ansiktet og bevisstløs.

To personer var i cockpiten og prøvde å ta over spakene i det kypriotiske flyet som styrtet nord for Aten søndag, ifølge greske myndigheter.

Flyet med 115 passasjerer og et mannskap på seks styrtet på vei til Aten søndag formiddag.

Forsøkte å ta kontrollen

Etter at greske flygeledere mistet kontakt med flyet søndag formiddag, sendte de to F16-fly for å undersøke situasjonen. Flygerne av jagerflyene så to personer i cockpiten av Boeing 737-flyet som prøvde å få kontroll over det, sier Theodore Roussopoulos, talsmann for de greske myndighetene.

- De så to personer i cockpiten, men vi vet ikke om de var en del av besetningen eller passasjerer. Det virket som om de prøvde å ta over spakene, sier Roussopoulos, ifølge NTB.

<B>TRYKKFALL:</B> Den greske luftfartsmyndigheter bekrefter i ettermiddag at ulykka skyldtes plutselig trykkfall i kabinen. Det første til et voldsomt temperaturfall og bevisstløshet etter kort tid. Brannsjefen på stedet bekreftet i 15-tida at alle 121 omkom.