ÅSTEDET: Et bilde tatt tre dager etter massakren i de franske alper viser en blomsterbukett foran en fransk politibil. Fire mennesker ble drept, inkludert en syklist som ikke hadde noe forhold til de tre andre ofrene. Foto: NTB SCANPIX
ÅSTEDET: Et bilde tatt tre dager etter massakren i de franske alper viser en blomsterbukett foran en fransk politibil. Fire mennesker ble drept, inkludert en syklist som ikke hadde noe forhold til de tre andre ofrene. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Morderen massakrerte nesten hele familien. Hvorfor tok han også den tilfeldige syklisten?

Her er alle teoriene etter det mystiske drapet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da politiet nådde toppen på den smale fjellveien den 5. september 2012, sto den kastanjebrune BMW-en fortsatt i en liten veilomme og spant i revers i jorda. Ved siden av bilen lå en død syklist, skutt fem ganger, hvor av to i hodet.

I bilen fant politiet tre nye lik, og de fant etter hvert en fireåring som hadde ligget gjemt under mors føtter. Hun lå så stille at den britiske syklisten som først kom til åstedet ikke la merke til henne. Ifølge avisa The Independent oppdaget heller ikke politiet henne før åtte timer etter det første varselet om hendelsen, mens de åstedtekniske undersøkelsene var i gang.

To ganger i hodet

Det ble ifølge GQ avfyrt 21 skudd i løpet av den korte massakren, men drapsmannen traff med hele 17 av skuddene. Alle de fire ofrene ble skutt to ganger i hodet. Ingen av skuddene traff bilen, som var i rask bevegelse bakover da gjerningspersonen plukket ut den britiske satelittingeniøren Saad al-Hilli, hans kone Iqbal, svigermor Suhalia Iqbal, og syklisten - en franskmann ved navn Sylvain Mollier.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn