- Morderen vil snakke

Etterforskerne i snikskyttersaken har havnet i en bisarr dialog med en morder. Det kan føre til at han blir tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at tarotkortet ble funnet for to uker siden har etterforskerne jobbet ut fra teorien om at gjerningsmannen forsøker å få i stand en kommunikasjonslinje med politiet.

Etter den 13. skyteepisoden lørdag kveld er nå etterforskerne sikre på at teorien har blitt virkelighet.

- Han vil snakke

De er sikre på at den håndskrevne beskjeden som ble funnet lørdag er lagt der av snikskytteren. Og de forsøker nå å snakke med ham gjennom media, via kryptiske, nøye planlagte beskjeder på pressekonferanser.

Ingen vet om kommunikasjonen vil føre fram. Men etterforskere som ikke er involvert i denne saken, sier at om beskjeden som er lagt igjen i Ashland er ekte, har politiet en god sjanse til å opprette et forhold til seriemorderen.

- Uvanlig

- Det er uvanlig at seriemordere kommuniserer med etterforskerne mens de begår lovbruddene, men det har skjedd, sier psykiater Park Dietz til Washington Post.

De som legger igjen beskjeder som dette kan ha forskjellige grunner for å ville opprette kontakt med myndighetene eller andre.

- Noen av dem gjør det for å håne eller spotte politiet. Noen gjør det slik at de kan få æren for hendelsen. Det det nok aldri betyr er håp om å bli tatt. Jeg tror ikke mennesker som er i stand til å gjennomføre seriemord føler nok skyld til det, legger Dietz til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer