Morderens badekar til salgs

Du kan sikre deg møbelet som Martin Luther Kings morder sto på da han skjøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Men for å sikre deg det makabre klenodiet må du grave dypt i lommene: Utgangsprisen blir ifølge CNN 200 000 dollar - nærmere 1,4 millioner norske kroner - når badekaret går under hammeren hos nettauksjonsfirmaet eBay.

Badekaret skulle egentlig legges ut for auksjon i midten av juli, men da valgte eBay å trekke det tilbake i frykt for reaksjoner fra Kings familie og tilhengere.

Nå har badekarets nåværende eier, Memphis-dommeren D'Army Bailey, overbevist auksjonshuset om at badekaret har historisk verdi, og derfor kan auksjoneres bort. Bailey var med å stifte National Rights Museum på Kings drapssted i Memphis. Han kjøpte badekaret på vegne av museet i 1983.

Skutt på balkongen

Den amerikanske baptistpresten Martin Luther King jr. ble et ikon for en hel verden for sin ikke-voldelige kamp for svartes borgerettigheter. I 1964 ble han tildelt Nobels fredspris for dette arbeidet.

King var bare 39 år gammel da han ble skutt og drept i Memphis i Tennessee den 4. april 1968. Skuddene ble løsnet idet Martin Luther King oppholdt seg ute på balkongen på Lorraine Motel, der han forberedte en protestmarsj for byens renovasjonsarbeidere samme kveld. Skuddene ble løsnet av James Earl Ray, som sto på badekaret i et falleferdig hus da han siktet og skjøt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer