Morderens tabbe feller ham

STAVANGER: Den store, hvite sekken er tabben som vil avsløre mannen som drepte Tina Jørgensen (20). Å legge sekken under liket av den unge kvinnen er nærmest som å legge igjen visittkortet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikilder bekrefter at de regner med det bare er et spørsmål om tid før drapsmannen er avslørt og arrestert.

- Jeg vil ikke kommentere drapsmannens tabber, men det er åpenbart at spor som legges igjen er viktige, sier etterforskningsleder Torbjørn Knutsen.

Han bekrefter at politiet har mottatt mange nye konkrete tips om sekken, etter at TV og aviser viste bilder av den.

- Flere av tipsene er svært interessante, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

Drapsvåpenet

Stavangerpolitiet er tilbakeholdne med opplysninger om det de tror er drapsvåpenet. Kriminalsjefen har bekreftet at drapsvåpenet kan være funnet i kummen.

- Jeg vil ikke si mer om det eventuelle drapsvåpenet, sier Andersen.

Politiet bekreftet i går at alle klærne Tina hadde på seg da hun forsvant, ble funnet i kummen.

Telefon og veske

Det eneste som ikke er funnet er Tinas mobiltelefon, en grønn Nokia 3210 og en Filofax som hun også brukte som lommebok. Tina hadde mellom 200 og 300 kroner på seg da hun forsvant.

- Telefonen og Filofaxen hadde hun i håndveska. Om hun hadde andre ting i veska, vet vi ikke. Veska er forsvunnet, sier kriminalsjef Andersen.

Politiet bekrefter også at den siste samtalen som er registrert på Tinas mobiltelefon er klokka 19.13 lørdagskvelden hun forsvant.

- Vi har flere meldinger på hennes mobilsvar, men de er lagt igjen søndagen etter at hun forsvant, sier politiavdelingssjef Knutsen.

Det betyr at ingen ringte Tina natt til søndag på hennes mobilsvar.

Pirattaxier

Tidligere har politiet etterlyst to biler som Tina kan være sett i nærheten av da hun forsvant natta til søndag 24. september. Politiet sier de har mer enn rimelig god oversikt over dem som kjører pirattaxi i Stavanger.

Ingen av bilene som benyttes i den ulovlige trafikken stemmer overens med de etterlyste bilene.

Likevel jobbes det med om Tina kan ha tatt en pirattaxi og om en eventuell tur kan ha noe med drapet å gjøre.

Pirattaxisjåfører sjekkes opp mot strafferegisteret, for å se om noen av dem er dømt for sedelighets- eller voldsforbrytelser.

- Vi har fått inn nær 200 nye tips. Flere virker interessante, sier etterforskerne.

35 formelle politiavhør er foretatt.

- 20 etterforskere jobber på heltid med drapet. I dag setter vi flere etterforskere på saken. Det er nødvendig, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

Lager profil

I går bekreftet politiavdelingssjef Torbjørn Andersen at politiet har startet arbeidet med å lage en profil av gjerningsmannen.

- Vi bruker opplysningene vi har, så vi kan danne oss et bilde av drapsmannen, sier han.

Politiet i Stavanger har gode erfaringer med å lage slike profiler. Det ble blant annet gjort under etterforskningen av en drapssak som politiet etter flere måneders etterforskning oppklarte.

<B>I KUMMEN: </B>Denne sekken ble funnet sammen med den døde Tina Jørgensen i kummen ved Bore Kirke.