- Morderne skal få sin straff

Morten Harket stilte på kort varsel for å støtte Amnestys protestaksjon utenfor den Indonesiske ambassaden i dag. Han har lenge vært glødende engasjert i Øst-Timors skjebne. - Morderne skal få sin straff, sa han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivister, journalister og en håndfull fans fant veien til Indonesias ambassade i dag for å høre Harkets appell utenfor ambassade-bygningen. Men få møtte fram.

- Det er tilfeldigheter, sier han til Dagbladet :på nettet.

Aksjonen ble arrangert av Amnesty, som ønsket å overlevere et protestbrev til den Indonesiske ambassaden mot folkemordet i Øst-Timor.

Rask respons

Harket stilte på én dags varsel for å holde appellen. Han har vært engasjert i Øst-Timors skjebne gjennom mange år. I 1993 fulgte han Nobelprisvinner José-Ramos Horta i et møte med norsk UD for å søke støtte til Øst-Timors sak.

- Habibie og Alatas - nå må dere melde pass, ropte Amnesty-aktivistene utenfor den stengte døra til ambassaden. Etter en stund ble ett av vinduene i andre etasje slått på vidt gap av en enslig arm, men ingen kom til syne under selve demonstrasjonen.

Vestens monster

- Det er vårt monster vi er vitne til, sa Harket.

Han klandrer Vesten for det han kaller en massiv økonomisk og militær støtte til det indonesiske regimet.

-Øst-Timor skal få friheten tilbake, og morderne skal få sin straff.

Selv om oppmøtet var mildt sagt labert, tror Harket likevel det nytter å aksjonere.

- Selv om jeg snakker for døve ører her, er dette en markering overfor norske myndigheter. Men det er jo hårreisende at det skal være nødvendig med denne typen demonstrasjoner for å få et demokratisk land til å handle, sier han.

<B>STERKT BUDSKAP:</B> -Morderne skal få sin straff, sa Morten Harket utenfor Indonesias ambassade i dag.