Morderne ville leve i sus og dus

NEW YORK (Dagbladet): Snikmorderne ville ha et platina Visa-kort med ubegrensede uttaksmuligheter slik at de kunne leve i sus og dus. Hvis ikke kunne politiet bare forberede flere likposer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram i et brev funnet ved det nest siste snikmordåstedet, Ashland i Virginia. Det er TV-stasjonen CNN som har fått tak i en kopi av brevet.

Amerikanske myndigheter sier at de tror brevet er skrevet av de to som nå som er arrestert og siktet for snikmordene, John Allen Muhammad (41) og John Lee Malvo (17).

Ingen diskusjon

Det skremmende brevet er ubehjelpelig skrevet, men innholdet er klar og kynisk pengeutpressing. For å slutte med snikmordene forlanger de 10 millioner dollar inn på en Visa-konto, med ubegrensede uttaksmuligheter i minibanker over hele verden.

- Hvis det å stoppe drapene er viktigere enn å ta oss nå, da vil dere akseptere vårt krav, som ikke kan diskuteres, heter det i brevet som er fullt av stavefeil.

Det innledes med en beskjed til politiet: «Kall meg Gud.» Det er nesten samme melding som sto på tarotkortet som ble funnet utenfor en skole hvor en ung gutt ble skutt og skadd.

Alle detaljer vedrørende pengeoverføringen til kontoen i Bank of America er nevnt i brevet. Kontonummer, gyldighetsdato, kode og medlemsdato for Visa-kortet i platina er angitt.

Ifølge avisa The Washington Post, som også har fått tak i en kopi av brevet, ble dette kredittkortet stjålet fra en kvinne i Flagstaff, Arizona. Hun oppdaget at kortet var borte da banken stengte kontoen hennes etter at det på mistenkelig vis ble brukt på en bensinstasjon i Tacoma.

Brevet gjengir også en formulering som politisjef Charles Moose brukte i en av sine kryptiske beskjeder til snikmorderne.

Popgruppe

Som en garanti fra politiet skriver snikmorderne i brevet «Word is Bond». Dette er en linje fra en poplåt framført av en rappgruppe fra Jamaica.

På pressekonferansen sist torsdag, rett før de to ble tatt, sa Moose:«Our word is our bond».

Vitne i forvaring

En deleier av bilen som de to siktede ble funnet i sist torsdag, ble anholdt av det føderale politiet FBI i Flint Michigan i går.

Nathaniel Osbourne er i forvaring som avgjørende vitne i saken.

I bilen, en Chevrolet Caprice 1990-modell, var det boret hull i bagasjelokket slik at en person kunne ligge i bilen og sikte inn sitt offer.