<strong>FORSVANT:</strong> I midten av november ble Wilma Andersson (17) meldt savnet i Uddevalla. Nå er ekskjæresten tiltalt for drap og partering. Foto: Privat
FORSVANT: I midten av november ble Wilma Andersson (17) meldt savnet i Uddevalla. Nå er ekskjæresten tiltalt for drap og partering. Foto: Privat Vis mer

Drapet på Wilma Andersson:

Moren: -Det var noe som ikke stemte

Noen dager etter forsvinningen dro moren til Wilma Andersson til datteras ekskjæreste for å lete etter Wilma. Nå er han tiltalt for drap.

Publisert

Det var i midten av november i fjor at Wilma Andersson (17) ble meldt savnet i byen Uddevalla i Sverige. Etter to uker med intens leting, i håp om å finne 17-åringen i live, ble det funnet en kroppsdel. Noen dager etter forsvinningen ble ekskjæresten hennes pågrepet og siktet.

Onsdag denne uka ble den 23 år gamle ekskjæresten til Andersson tiltalt for drap.

Politiets teori går ut ifra at han skal ha slått i hjel kjæresten i stua i leiligheten hans, for så å ha partert kroppen hennes, skriver Expressen.

Kroppsdelen som ble funnet to uker etter Andersson forsvant, ble funnet i en koffert i garderoben hans. Selv nekter 23-åringen straffskyld.

- Noe som ikke stemte

I det svenske TV-programmet «Efterlyst» forteller moren Linda om hennes tanker rundt tiltalen mot datterens ekskjæreste. Tre dager etter at Wilma forsvant dro moren til leiligheten til hans, for å lete etter datteren.

- Jeg kjente med en gang at det var noe som ikke stemte. Det var så mange omstendigheter rundt som gjorde at det var feil. Det er noe ordentlig ille som har skjedd. Det var følelsen jeg fikk da jeg kom inn i leiligheten, forteller hun i TV 3-programmet.

Ifølge 23-åringens forklaring skal han og Wilma ha slått opp, og seinere skal Wilma ha gått fra leiligheten. Siden skal han ikke ha sett henne.

Linda Andersson sier at hun fikk en følelse av at dattera var død.

- Jeg kjøpte ikke historien om at hun bare hadde gått fra leiligheten. Det trodde jeg aldri på. Og det som har kommet fram i seinere tid, er for mye å ta inn, sier hun.

Hun kaller hendelsen ren ondskap, og krever nå svar fra datterens eks.

- Jeg vil ha svar på hva som skjedde. Jeg vil ha et ærlig svar.

<strong>MINNESEREMONI:</strong> 30. november ble det holdt en minneseremoni på Kungstorget i Uddevalla for Wilma. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
MINNESEREMONI: 30. november ble det holdt en minneseremoni på Kungstorget i Uddevalla for Wilma. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer

Blodspor

Ifølge tiltalen, som Expressen siterer fra, skal det også ha blitt funnet spor av blod fra 17-åringen i stua, og politiet har sikret blodspor på en kjøkkenkniv. I tillegg skal også et vitne ha hørt et skrik fra leiligheten.

Ifølge forklaringen til 23-åringen skal paret ha kranglet før Wilma dro fra leiligheten.

I et avhør, som den svenske avisa har fått tilgang til, skal 23-åringen ha blitt konfrontert med et bilde av kroppsdelen i kofferten han hadde hjemme. Han skal da ha svart «ingen kommentar». I et seinere avhør skal han ha hevdet at kroppsdelen ble plassert i leiligheten hans.

- Jeg kan ikke dele opp en kropp. Dere glemmer at dette var ei jente jeg elsket. Jeg har levd et perfekt liv, og er ikke i stand til å gjøre noe sånt.

FUNN: Politiet har funnet en kroppsdel som skal tilhøre savnede Wilma Andersson (17) er død. Video: Expressen. Vis mer

- Var svært lei seg

Få timer etter tiltalen mot ekskjæresten ble kjent, ble han fraktet til akutten etter å ha vært «umulig å få kontakt med», skriver Expressen. Han skal nå ha kommet til hektene igjen, og påtalemyndigheten sier til avisa at rettssaken vil gå som planlagt.

Faren til tiltalte har tidligere uttalt at han ikke kan ikke tro at sønnen står bak den grusomme handlingen.

- Det er min sønn og jeg venter på å få høre hva som har skjedd. Han var hos meg i går. Han sa: «Pappa, jeg lover at jeg ikke har gjort noe.» Han sa de hadde kranglet, har faren sagt til Expressen.

Faren hevdet at sønnen var svært lei seg da Wilma forsvant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer