Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren ba sønnen tilstå kirkebrannen

- Det var rampestreker. De forstod ikke konsekvensene.

BRANT NED: Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. En 17-åring og en 18-åring er nå formelt siktet i saken. 
Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix
BRANT NED: Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. En 17-åring og en 18-åring er nå formelt siktet i saken. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 17-åringen som har tilstått å ha tent på Østre Porsgrunn kirke og forsøkt å tenne på Borgestad kirke natt til mandag 11. april skal ha blitt overtalt av sin egen mor til å tilstå. Det skriver Varden.

- Si sannheten. Du skal leve videre med dette, sa hun til sønnen sin.

Hun forteller at de to guttene ikke mente å brenne ned kirken og ikke forstod konsekvensene av det de gjorde.

- Det var rampetreker. Han er lettet nå, sier hun.

Kjenner ikke morens rolle Politiet anser nå saken som delvis avsluttet, men understreker at det fortsatt gjenstår en del arbeid. Politiadvokat i Telemark politidistrikt, Helge Bolstad, vil ikke si noe om moren til 17-åringens rolle i tilståelsen.

- Det er han som har vært siktet og hans forklaring vi har mottatt, sier han til Dagbladet.

Heller ikke 17-åringens forsvarer, Sigurd Klomsæt, ønsker å kommentere om noen har overtalt ham til å tilstå.

- Nei, det vet jeg ikke noe om, sier han.

Han har enda ikke hørt tilståelsen eller snakket med den siktede.

- Nekter skyld - Tilståelsen er tatt opp på bånd, så jeg skal høre på den snart. Slik jeg har forstått det han han tilstått medvirkning til brannen, sier Klomsæt.

Den andre 18-åringen som er siktet nekter straffeskyld, men politiet har funnet klesplagg utenfor Borgetsad kirke med hans DNA på. Begge to er nå formelt siktet, men er løslatt fra politiets varetekt.

Østre Porsgrunn kirke var en korskirke i tre fra 1760. Den gamle kirken brant helt ned til grunnen i brannen 11. april som politiet mener startet i to søppelkontainere som stod inntil kirkeveggen.

Borgestad kirke, som ble forsøkt påtent samme natt, er en steinkirke fra 1907 og ligger i Skien kommune. De to kirkene ligger kun seks kilometer fra hverandre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media