DREPT:  Den britiske ingeniøren Chris McManus ble sammen med italienske Franco Lamolinara drept av Boko Haram under et redningsforsøk i 2012. Foto: Ap
DREPT: Den britiske ingeniøren Chris McManus ble sammen med italienske Franco Lamolinara drept av Boko Haram under et redningsforsøk i 2012. Foto: ApVis mer

Moren ber om dialog med sønnens drapsmann

- Bedre at de løslates enn at jentene dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  I 2012 ble den britiske ingeniøren Chris McManus og italienske Franco Lamolinara drept under av islamistgruppen Boko Harm etter å ha blitt holdt som gisler i Nigeria i ti måneder.

De to ble skutt under dramatiske omstendigheter da britiske spesialsoldater sammen med nigerianske militære forsøkte å redde dem.

Åtte Boko Haram-krigere som antas å stå bak kidnappingen og drapet på de to ble seinere pågrepet.

Nå kan nigerianske myndigheter bli tvunget til å løslat dem i bytte mot de 234 skolejentene som gruppen kidnappet for fire uker siden.
 
- Kommer ikke tilbake Skulle dette bli eneste løsning har nigerianske myndigheter full støtte fra Chris McManus mor Laura McManus.

- Chris kommer ikke tilbake. Hvis det er en mulighet for å få til en dialog er det, selv om det skulle føre til at Christophers drapsmenn løslates, så mye bedre enn å se på at disse jentene dør, sier hun i et intervju med BBC.

Gruppen som tok livet av briten og som nå holder skolejentene fanget er kjent for å være nådeløse og har mange tusen liv på samvittigheten.

Avvises av presidenten I en video som nylig ble publisert av islamistene, sa Boko Harams leder sagt at jentene bare vil bli frigitt i bytte mot fengslede medlemmer av gruppen. Han har også truet med å selge jentene og med å gifte dem bort.

Nigerias president Jonathan Goodluck har sagt at det ikke er aktuelt med et slikt bytte, men mange mener at de likevel kan bli tvunget til å inngå en slik avtale.

Få tror Boko Haram vil nøle med å slakte fangene ved det første teng på en redningsaksjon.

- Jakten på jentene kommer trolig ikke til å ha en lykkelig slutt, sier en sentralt plassert kilde i den nigerianske hæren til Reuters.