Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren brast i gråt

Moren til 22-åringen som er tiltalt for å ha drept Linda Didriksen, gråt mens forsvarer Roald Angell leste opp et notat fra sønnens gutterom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Tiltaltes mor følger rettssaken fra tilskuerplass, og er overbevist om sønnens uskyld. Følelsesutbruddet i retten i går ble ikke delt av sønnen. Han beholdt steinansiktet.

- Skrivet handler om mine egne følelser for Linda. Men følelsene er beskrevet gjennom en ikke-eksisterende person og en del detaljer er fiktive, forklarte han etter høytlesningen.

- Beskriver håp

Notatet stammer fra et politibeslag på tiltaltes rom i foreldrehjemmet på Inndyr 15. juni 2001, den dagen han ble pågrepet.

- Notatet beskriver en person som ikke sover, som har tungt for å stå opp, som ikke orker å møte blikk, som føler tyngden av å være alene - og som ikke minst håper. Håper at Linda skal dukke opp igjen, sa forsvarer Angell i retten i går.

- Ikke imponert

Notatet er signert «...to Linda, the Light of my Life», men er ikke datert. Tiltalte tror han skrev det 5- 9 uker etter at Linda forsvant 1. juni 2000.

- Notatet imponerer oss ikke. Det kan tolkes begge veier, sier Lindas foreldre, Anita og Guttorm Didriksen, som følger ankesaken.

- Notatet er helt uforenlig med at tiltalte skal ha tatt Lindas liv. Derimot er det en sterk dokumentasjon på at han håper hun er i live, mener forsvarer Roald Angell.

Aktor Geir Fornebo viser til Salten tingretts vurdering. I frifinnelsesdommen heter det at «...notatet innholdsmessig kan trekke både i retning av tiltaltes skyld og uskyld».

Bombardert

22-åringen ble på nytt bombardert med kritiske spørsmål. Han måtte rekapitulere sin egen politiforklaring om hvorfor han tok en sextelefon om kvelden 2. juni 2000, mens vennekrets og familie var ute og lette.

- Jeg går ut fra at jeg gjorde det for å koble ut og få tankene over på noe annet, sa tiltalte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media