Moren brøt sammen i retten

Orket ikke se på kvinnen (32) tiltalt for å ha drept barna hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Emma Jangestig, moren til de drepte småbarna Max (3) og Saga (1), brøt sammen i retten i dag. Hun orket ikke se på den tyske kvinnen (32) som er tiltalt for å ha drept hennes to barn, melder Expressen.se.

Forsvareren til den tyske kvinnen hadde akkurat spurt henne det første spørsmålet, da kvinnen brøt sammen, og retten måtte ta pause.

Forlot rettssalen

Det ble først sagt at den tiltalte kvinnen skal flyttes til et annet sted i rettssalen, men i stedet forlot hun den i løpet av pausen. Hun følger nå rettssaken fra et tilstøtende rom.

Etter en konferering med dommeren, kom det fram at Jangestig hadde store problemer med å stå vendt mot den tiltalte kvinnen. Under utspørringene av henne har hun snakket med klar stemme hele tiden, men brøt altså plutselig sammen.

Jangestig har forklart detaljert om hva som skjedde på drapsdagen, og har sagt at hun kjente igjen kvinnen med en gang hun så henne i rettssalen i dag.

Setter spørsmålstegn ved forklaringen

Etter pausen har den tyske kvinnens forsvarer begynt å sette spørsmålstegn ved beskrivelsene som Jangestig har gitt. I avhør skal hun ha sagt at kvinnen som tok seg inn i huset, verken hadde på seg sko eller jakke. I retten har hun imidlertid fortalt om en kvinne med jakke.

BRØT SAMMEN: Moren til de to drepte barna måtte ta en pause og hente seg inn igjen etter å ha sett på kvinnen som er tiltalt for drapene. Dette bildet er tatt utenfor retten i går. Foto: ROBERT WIKSTRÖM/EXPRESSEN
BRØT SAMMEN: Moren til de to drepte barna måtte ta en pause og hente seg inn igjen etter å ha sett på kvinnen som er tiltalt for drapene. Dette bildet er tatt utenfor retten i går. Foto: ROBERT WIKSTRÖM/EXPRESSEN Vis mer

Jangestig forklarer denne ulikheten med at hun husker kvinnen utendørs med jakke, men innendørs uten jakke.

Jangestig har forklart seg om hendelsene på drapsdagen siden klokka ni i dag tidlig, og svart på spørsmål fra både aktor, egen bistandsadvokat og bistandsadvokaten til barnas far.

Moren brøt sammen i retten
DREPT: Max (3) og Saga (1).
TILTALT: Tysk kvinne (32).