Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren brøt sammen

Kristiansen ble ikke kjent skyldig i overgrep mot en liten nabogutt. Moren til gutten brøt sammen etter juryens kjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansen var tiltalt for å ha misbrukt en nå 12 år gammel gutt da gutten var fem-seks år gammel. I byretten ble Kristiansen dømt for misbruket.

Det er tvil om hvilken alder gutten var i da overgrepene skjedde. Derfor er det også vanskelig å slå fast hvor gammel Viggo Kristiansen var på dette tidspunktet.

Kristiansen har tidligere erkjent at han misbrukte en liten jente. Men han har hele tiden nektet for misbruket av gutten. Juryen har fått se flere videoopptak med avhør der gutten forteller om overgrepene.

I dag svarte juryen «nei» på spørsmålet om Kristiansen er skyldig i disse overgrepene.

Guttens mor reagerte svært sterkt på at Kristiansen ble frikjent på dette punktet. Hun klarte ikke å holde tårene tilbake i rettssalen og måtte hjelpes ut.

- Foreldrene tok dette svært tungt. Det var for så vidt et åpent spørsmål hva juryen ville komme fram til, men at foreldrene er svært skuffet og reagerer sterkt, er helt åpenbart, sier Børre Eskedahl som er bistandsadvokat for gutten og foreldrene.

Erstatning vurderes

Eskedahl holder det åpent om foreldrene likevel vil fremme krav om erstatning:

- Det er jo slik at en person kan bli holdt erstatningsansvarlig selv om han er frikjent for et forhold. Det så vi jo blant annet i Birgitte Tengs-saken. Dersom det er prosessuelt mulig og dersom foreldrene ønsker det, så er jeg beredt på å fremme krav om erstatning. Men dette må jeg diskutere med foreldrene på et noe s enere tidspunkt, sier Eskedahl til NTB.

Tirsdag ettermiddag skulle bistandsadvokaten sammen med en spesialmedarbeider fra politiet, informere gutten om kjennelsen i lagmannsretten.

- Vi må blant annet fortelle ham at det var tvil om når det han sier skal ha skjedd, og at denne tvilen kanskje var det viktigste når juryen sa nei til spørsmålet om skyldspørsmålet i denne saken, sier Eskedahl, som merket seg at tvil om tidspunktet ble poengtert i lagmannens rettsbelæring.

Tvilen om tidspunktet henger sammen med om overgrepene skjedde før Viggo Kristiansen fylte 15 år. I så fall kan han ikke dømmes.

SKUFFET:</B> Bistandsadvokat Børre Eskedahl må fortelle en tolv år gammel gutt at juryen ikke trodde på at han har blitt misbrukt av Viggo Kristiansen.
Hele Norges coronakart