Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren delte bilde av barna og den avdøde faren deres for å advare mot narkotika

- Jeg vil vise virkeligheten.

AVBILDET: 10. september la Eva Holland fra Cincinatti i delstaten Ohio i USA ut et bilde på sin Facebook-profil av seg selv, sine to barn og den avdøde faren til barna i en åpen kiste. Foto: Privat
AVBILDET: 10. september la Eva Holland fra Cincinatti i delstaten Ohio i USA ut et bilde på sin Facebook-profil av seg selv, sine to barn og den avdøde faren til barna i en åpen kiste. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 10. september la Eva Holland fra Cincinatti i delstaten Ohio i USA ut et bilde på sin Facebook-profil av seg selv, sine to barn og den avdøde faren til barna i en åpen kiste.

Bildet, og det medfølgende innlegget, har på seks dager blitt delt nesten 300 000 ganger.

Forteller hvorfor Mike Settles (26) døde 2. september etter lengre tids narkotikaavhengighet. Holland forklarer at hun publiserte bildet for å øke bevisstheten rundt bruken av tunge narkotiske stoffer, og hva som kan bli følgene av dette.

- Hovedgrunnen til at jeg tok dette bildet var for å vise virkeligheten knyttet til avhengighet. Dersom man ikke velger å være ren hver eneste dag, er dette den eneste veien ut, skriver hun.

Hun legger også til at hun har forståelse for at bildet vil gjøre mange opprørt, men at det er langt viktigere å rette søkelyset mot denne problematikken.

- Jeg vet at mange mennesker vil bli opprørt, noen vil kanskje til og med bli sinte, men å gjemme fakta vil bare la denne epidemien gå sin gang. Den kalde harde sannheten er at heroin dreper, skriver Holland.

Rehabilitering Holland og Settles hadde vært sammen i elleve år, og hun forteller at hun kjente ham da han startet med de tunge narkotiske stoffene.

Det startet med smertestillende medikamenter, men bruken eskalerte raskt.

Like før jul i fjor bestemte Settles seg for at nok var nok, og skrev seg selv inn på en rehabiliteringsklinikk. Holland forteller at han kom ut derfra som en ny mann.

- Han hadde funnet tilbake viljen til å leve, og han hadde funnet det nydelige smilet sitt. Han ble igjen den mannen, sønnen, broren og faren vi alle trengte at han var.

Men på vårparten startet Settles igjen med heroin etter et tilbakefall Holland beskriver som «en smertestillende tablett mot tannpine». Han hevdet at han hadde kontroll og kunne slutte når han selv ville, men gikk altså bort for to uker siden.

Støtte I et annet innlegg på Facebook forteller Holland at hun har opplevd en voldsom støtte etter at hun la ut bildet og fortalte historien sin.

- Jeg gikk en tur i sentrum i morges, og en dame kom løpende bort til meg og spurte om hun kunne gi meg en klem. Jeg trodde bare hun hadde en dårlig dag, men så sa hun: «Jeg er en heroinmisbruker og ville prøve å ta en overdose i går kveld, men så så jeg innlegget ditt og det redddet livet mitt. Jeg kan aldri takke deg nok», skrev hun fredag.

Foreldrene til den avdøde sier ifølge Holland at de ikke har noe imot at historien til sønnen blir fortalt, men understreker samtidig at de ikke har fått noen endelig obduksjonsrapport.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!