Moren flyktet sammen med soningsfange

Paret som forlot de tre barna på pizzarestauranten i Italia er funnet.

FORLOT BARNA: Ina Caterina Remhof (26) og Sascha Schmidt (24) er etterlyst av italienske myndigheter. Foto: Italiensk politi/Handout
FORLOT BARNA: Ina Caterina Remhof (26) og Sascha Schmidt (24) er etterlyst av italienske myndigheter. Foto: Italiensk politi/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet.no): Det tyske paret som etterlot tre små barn på en pizzarestaurant i Italia søndag, er kommet til rette.

Ina Caterina Remhof (26) og Sascha Schmidt (24) reiste for en uke siden med bil fra småbyen Finnentrop i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Familie og venner var ikke på forhånd informert om noen planlagt utflukt til Italia. Sist helg ankom paret til Aosta. Med seg i bilen hadde de Ina Caterinas datter på fire og to sønner på henholdsvis seks år og 10 måneder.

- Mor røyker
Da de to voksne og tre barna dukket opp på pizzeriaen Il Capanno i Aosta sent søndag kveld, reagerte personalet over at ungene gikk kledd i tyne sommerklær, til tross for at det regnet og var kaldt i været. Ina Caterina og Sascha bestilte mat til alle sammen.

— Mamma går ut og tar en sigarett, sa kvinnen til ungene sine. Kokken så at hun og Sascha like etterpå sto og røkte. Men da maten kom på bordet 10 minutter senere, var begge forsvunnet.

Politiet måtte tilkalles da barna var blitt mette men de voksne fremdeles ikke hadde dukket opp.

Funnet i skogen
Politiet i Nord-Italia fryktet først at paret hadde bestemt seg for å begå selvmord sammen. Allerede søndag ble noen av tingene deres funnet ved en elv, dypt inne i skogen utenfor Aosta. Nå i ettermiddag kunne en talsmann for politiet i byen bekrefte at både Ina Caterina Remhof og Sascha Schmidt i løpet av dagen ble oppsporet i det samme området, ifølge Süddeutche Zeitung.

— Begge er i live, lyder meldingen fra politiet.

Talsmannen viser til en planlagt pressekonferanse om saken senere i kveld.

Far i fengsel
Ina Caterina Remhofs ektemann sitter i fengsel. Sven (30) ble i juni 2007 dømt til fengsel i to år og åtte måneder for å ha ristet parets sju uker gamle datter så voldsomt at hun døde av en hjerneblødning.

Umiddelbart før Sven ble innkalt til å sone straffen sin, ble det klart at kona hans på nytt ventet et barn.

I fengslet har Sven blitt bestekamerat med en annen fange. Det viser seg nå at vedkommende er identisk med Sascha Schmidt, og at de to deler celle. Da Sascha i forrige uke fikk to dagers permisjon, ba Sven ham om å oppsøke kona for å trøste henne — og ungeflokken - i ensomheten. Møtet endte tilsynelatende med en forelskelse, melder den tyske TV-stasjonen RTL.

Gjeld
Etterforskerne fant parets bil i utkanten av byen, der den var kjørt tom for bensin. Der lå både pass og hotellnøkkel i Ina Caterinas håndveske, og også dagboka hennes, hvor hun skriver om at både Sascha og hun har enorme økonomiske problemer, og ikke aner hvordan de skal komme seg ut av vanskelighetene.

I går besluttet en domstol i barnas tyske hjemby å øyeblikkelig ta foreldremyndigheten fra både Ina Caterina og hennes drapsdømte ektemann. To representanter for de lokale barnevernmyndighetene blir i morgen sendt til Italia for å hente de tre barna.