Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Moren flyttet rundt i Sverige med de tre døtrene som hun holdt i skjul

Den yngste skal ha vært så svak at hun knapt klarte å gå.

AVSPERRET: Kvinnene bodde bak døra til venstre. Til høyre kan du se plantegningen over leiligheten. Foto: Christian Ornberg / Expressen
AVSPERRET: Kvinnene bodde bak døra til venstre. Til høyre kan du se plantegningen over leiligheten. Foto: Christian Ornberg / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BROMÖLLA/OSLO (Dagbladet): Historien om de tre kvinnene, som nå er voksne, og som angivelig er blitt holdt skjult i ulike leiligheter av sin mor i minst ti år, ryster Sverige.

Den eldste av kvinnene skal være i starten av tredveårene, de to yngste i tjueårene. Da politiet tok seg inn i leiligheten i Bromölla i Skåne, skal den yngste jenta ha vært så dårlig at hun knapt klarte å gå, får Dagbladet opplyst. Hun ble sendt rett til sykehus.

Faren skal ha lett etter døtrene siden 90-tallet.

- Jeg forlot moren. Vi fungerte ikke sammen, sier han på telefonen til Kvällsposten.

Hvordan moren har klart å holde døtrene skjult er foreløpig uklart, men hun skal ha flyttet rundt og bodd flere steder i Sverige, før hun bosatte seg i Bormölla. Enkelte svenske medier skriver at de har bodd i leiligheten der siden 2012, andre 2013.

Faren sier han en gang hørte av kvinnene bodde i Åre, og prøvde å finne dem der. Senere fortalte morens advokat at de hadde flyttet til Australia.

Moren skal ikke ha jobbet, og naturlig nok ikke noen av søstrene heller.

Politiet sa tidligere i dag til Dagbladet at søstrene ikke har vært holdt innesperret hele tiden, men at de har hatt svært begrenset bevegelsesfrihet. Kilder med kjennskap til saken opplyser til Dagbladet at den eldste av søsterene skal ha hatt anledning til å gå og handle. Men naboene skal ikke ha lagt merke til henne, eller noen av de andre kvinnene. Naboene Ingrid Norstedt (85) sier ti Kvällspressen at hun aldri har sett familien.

Søstrene skal ha sovet på luftmadrasser.

BODDE HER: En kvinne (59) skal i over ti år ha holdt sine barn innesperret i en leilighet i Bromölla i Skåne, ifølge svensk politi. 
Foto: Christian Ornberg / Expressen
BODDE HER: En kvinne (59) skal i over ti år ha holdt sine barn innesperret i en leilighet i Bromölla i Skåne, ifølge svensk politi. Foto: Christian Ornberg / Expressen Vis mer
Hele Norges coronakart