Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren hevdet sønnen (3) selv tok på seg sko og jakke og forsvant ut i natta. Nå er hun siktet for drap

Mikaeel Kular ble funnet død i helga.

LETTE I FLERE DAGER: Flere hundre utkalte og frivillige lette etter Mikael, før han ble funnet død natt til lørdag. Nå er moren hans siktet for å ha tatt livet av ham. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
LETTE I FLERE DAGER: Flere hundre utkalte og frivillige lette etter Mikael, før han ble funnet død natt til lørdag. Nå er moren hans siktet for å ha tatt livet av ham. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele Storbritannia holdt pusten mens letemannskaper og frivillige lette etter tre år gamle Mikaeel Kular i helga.

Moren hans, Rosdeep Kular (33), fortalte at hun hadde tatt på ham pysjen og lagt ham som vanlig - men sa hun oppdaget at han var sporløst borte da hun skulle vekke ham morgenen etter.

Nå er hun siktet for å ha tatt livet av gutten, ifølge blant andre Sky News.

- Utsatt for kriminalitet Mora har hele tida hevdet at sønnen forsvant sammen med ytterjakka og skoene sine, og er derfor også siktet for falsk forklaring.

Da saken ble kjent i helga, holdt politiet i Edinburgh i Skottland alle muligheter åpne. De utelukket ikke at gutten - som har en tvillingsøster og tre andre søsken - forlot huset på egen hånd. De utelukket heller ikke at han var blitt kidnappet.

- Han kan ha tatt seg ut på egen hånd. På den annen side er det også mulig at han er blitt utsatt for kriminalitet, sa Edinburghs visepolitimester Malcolm Graham, ifølge The Scotsman.

Mikaeel ble siste sett onsdag kveld, og flere hundre frivillige lette etter gutten, fram til han ble funnet død natt til lørdag.

- Som et resultat av de undersøkelser vi har gjort, fant vi liket av en ung gutt i Fife like før midnatt. Vi er nesten helt sikre på at det er Mikaeel, sa Graham.

Pågrepet etter tvitring Mora sitter nå varetektsfengslet i Edinburgh, hvor hun ifølge Daily Mail blir værende fram til hun må møte i retten på ny 28. januar. Hun har foreløpig ikke uttalt seg om siktelsen.

Saken har fått massiv oppmerksomhet i Storbritannia, og politiet i Edinburgh mottok over 500 tips i saken.

Ved Mikaeels lokale park, la hundrevis ned blomster, bamser og tente lys for gutten. 500 personer møttes i en lokal minnestund like ved stedet der gutten og familien bodde.

Flere personer har i samme sak blitt pågrepet etter å ha skrevet støtende meldinger på det sosiale nettstedet Twitter, etter at treåringen ble meldt savnet.

En 26 år gammel mann er pågrepet av Derbyshire-politiet, og en 19 år gammel mann slapp ut av varetekt i Hampshire, etter å angivelig ha skrevet en rasistisk kommentar til saken på nettstedet.

Hele Norges coronakart