Moren hvitvasket penger for Breivik

Moren til terrortiltalte Anders Behring Breivik har i politiavhør innrømmet å ha hvitvasket 400.000 kroner for sønnen.

TJENTE MILLIONER: Anders behring Breivik skal ha tjent minst 3,6 millioner kroner på salg av falske vitnemål mellom 2003 og 2006. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TJENTE MILLIONER: Anders behring Breivik skal ha tjent minst 3,6 millioner kroner på salg av falske vitnemål mellom 2003 og 2006. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det skriver VG i dag.

Pengene stammet fra Breiviks salg av falske vitnemål over internett. Dette salget skal ha vært langt mer innbringende enn tidligere antatt.

Politiets etterforskning har avdekket at det i årene 2003 til 2006 ble satt inn 3,6 millioner kroner på Breiviks bankkontoer i utlandet.

Kjøperne av de falske vitnemålene betalte gjennom PayPal, E-Gold eller til en bankkonto han hadde i Latvia. Breivik tok senere ut kontanter i minibanker i Oslo ved hjelp av en rekke utenlandske kort.

For at ikke skattemyndighetene eller andre skulle fatte mistanke, sørget Breivik for å ta ut relativt små beløp hver gang.

Etterforskningen har avdekket at moren satte kontanter hun fikk av sønnen inn på sine egne bankkontoer, for senere å overføre dem til Breivik.

I avhør har moren fortalt at hun opprettet tre bankkontoer i eget navn til dette formålet. Hun har også innrømmet å ha hjulpet sønnen med å hvitvaske 400.000 kroner via disse.

Politiet har til nå funnet 14 bankkontoer i sju forskjellige land som kan knyttes til Breivik.

Foruten Latvia befant disse kontoene seg i Litauen, Estland og USA, samt i de karibiske skatteparadisene Antigua og Barbuda, Dominica og St. Vincent og Grenadinene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer