Dobbeltdrapet i Lørenskog

Moren idømt lovens strengeste straff

Er dømt til 21 års fengsel for å ha drept begge barna sine.

DREPT AV MOR: De to guttene på 7 og 1 år ble drept av sin egen mor og funnet i hennes hjem 19. juli i fjor. Foto: Annika Byrde / NTB
DREPT AV MOR: De to guttene på 7 og 1 år ble drept av sin egen mor og funnet i hennes hjem 19. juli i fjor. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 36 år gamle kvinnen som sto tiltalt for å ha drept barna sine i Lørenskog i fjor, er dømt til 21 års fengsel. Det er lovens strengeste straff.

«Barna ble angrepet i eget hjem av sin nærmeste omsorgsperson. De lå og sov da angrepet startet, og hadde ingen mulighet til å unnslippe», skriver dommer Anja Bech i den 24 sider lange dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett.

Faren feilaktig siktet

Morens sønner Mikael (7) og Gabriel (1) ble funnet døde i leiligheten hennes på Finstadjordet i Lørenskog om morgenen 19. juli. Barnas far ble kort tid etter feilaktig pågrepet og siktet for å ha drept barna.

Kvinnen selv ble funnet hardt skadd i leiligheten. Hun har forklart i retten at hun ikke husker drapene, men har erkjent at det ikke kan ha vært noen andre enn henne som drepte barna.

- Jeg har ikke fått snakket med min klient ennå. Vi har lest dommen, den er lang og grundig. Så vi må gå gjennom den og vurdere hva vi gjør videre, sier forsvarer Gunhild Lærum til Dagbladet.

- Vi har mottatt tingrettens dom og er i ferd med å jobbe oss gjennom den. Vi registrerer allerede at vi i all hovedsak synes å være enige i tingrettens resultater, skriver Sol Elden, bistandsadvokat for barnas far, til Dagbladet i en SMS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer