Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren innrømmer at ballongferd var påfunn

Instruerte barna til å lyve til myndighetene og til mediene om svindelen.

BLØFFET: Familien Heene lurte verden. Foto: AP Photo/Ed Andrieski
BLØFFET: Familien Heene lurte verden. Foto: AP Photo/Ed Andrieski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Moren til seksåringen alle fryktet befant seg i en løpsk ballong i Colorado forrige helg, innrømmer overfor politiet at det hele var et påfunn.

Mayumi Heene har fortalt det lokale sheriffkontoret at hun og ektemannen Richard hele tiden visste at sønnen Falcon gjemte seg i boligen deres, heter det i et dokument som ble offentliggjort fredag.

Hun skal ha fortalt etterforskerne at de fant på stuntet for å gjøre familien mer interessant for mediene.

«Mayumi forklarte at hun og Richard Heene fant på svindelen to uker før. Hun og Richard instruerte de tre barna til å lyve til myndighetene og til mediene om svindelen,» heter det i dokumentet som utgjør grunnlaget for en ransakingsordre av huset deres i Fort Collins.

Sheriffen i Larimer County sier han vil gå inn for at det tas ut siktelse mot paret, blant annet for å ha samarbeidet om et lovbrudd, fått en mindreårig til å lyve, stått bak en falsk anmeldelse og andre forhold.

I flere desperate telefoner til en TV-kanal, politiet og luftfartsmyndighetene sa Heene-paret at de fryktet at sønnen var om bord i den hjemmelagde heliumsballongen da den slet seg i bakhagen deres.

LURTE VERDEN:  Richard Heene, Brad, Ryo og Falcon går forbi pressen og inn i huset. De fant på ballongstuntet for å gjøre familien mer interessant for mediene. Foto: AP Photo/Will Powers/Scanpix
LURTE VERDEN: Richard Heene, Brad, Ryo og Falcon går forbi pressen og inn i huset. De fant på ballongstuntet for å gjøre familien mer interessant for mediene. Foto: AP Photo/Will Powers/Scanpix Vis mer

Millioner av seere fulgte med på jakten etter ballongen, men da den endelig landet, var det ingen gutt i kurven. Til foreldrenes påtatte lettelse dukket han senere opp etter å ha gjemt seg i garasjen.

Mistanken om at det hele var et påfunn oppsto da gutten i et TV-intervju CNN gjorde med familien, kommenterte at faren hadde sagt at de gjorde det hele som et show.

(NTB)


INNRØMMER BLØFF: Mayumi Heene sammen med sin sønn Falcon.  Foto: AP Photo/David Zalubowski/Scanpix
INNRØMMER BLØFF: Mayumi Heene sammen med sin sønn Falcon. Foto: AP Photo/David Zalubowski/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media