Moren Jane (61) skrev sin egen dødsannonse: - Vi er fullstendig overveldet

Hadde gjort klart alt på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Det er med protest at jeg har forlatt denne verden, som har blitt altfor lite utforsket. Takk for all kjærlighet, latter, herlige reiser og heftige diskusjoner.»

Det skriver Jane Randolph Gordon i sin egen dødsannonse, til sin elskede datter, deijlige mann, søde familie og skønne venner.

Den selvskrevne dødsannonsen sto på trykk 6. mai i danske aviser, etter at Jane døde 61 år gammel. Nå har den gått nettet rundt i Danmark. 

- Ukjente mennesker Det er sju år siden Jane Gordon i 2008 oppdaget en kul i brystet, skriver avisa Berlingske Tidende. Etter behandling ble hun i 2011 erklært frisk, før kontrabeskjeden kom:

Hun var uhelbredelig syk, og kom til å dø av kreften. 

Da hun døde, var det med tungt hjerte, ifølge datteren. Jane hadde ordnet alt hun klarte før hun døde. 

- Hun hadde ordnet hvem som skulle tale i kirken, hva hun skulle ha på seg. Hun sa «jeg vil ikke ha en alminnelig dødsannonse, siden det er med protest at jeg skal dra herfra», forteller datteren, Anne-Louise Gordon. 

Men at annonsen skulle få så mye oppmerksomhet, hadde ikke familien ant. 

- Min far og jeg ble overrasket da vi begynte å få beskjeder på lørdag. Vi er fullstendig overveldet av mail, SMS-er og beskjeder på Facebook fra venner som har sett den. Først var jeg paff, men nå er jeg dypt beæret over at ukjente mennesker har lyst til å dele hennes kronikk fordi de ble rørt av den, sier hun. 

«Få løst brystkreftgåten» I dødsannonsen takker hun Rikshospitalet i Danmark, der hun lå til behandling fram til hun døde. 

«(Takk) for at dere har holdt meg i live så lenge. Jeg håper dere snart får løst brystkreft-gåten», skriver hun. 

«Jeg ønsker at dere alle får et langt og skjønt liv framover. Nyt hver eneste dag, og husk at alle dager som bare kommer og går, er det som er livet.

«Og send meg en tanke når dere i framtida synger ved Sankthans-bålet.»

Datteren, Anne-Louise Gordon, sier til danske BT at hun nå minnes moren sin gjennom en tatovering på håndleddet. Både hun selv, moren og faren, tok hver sin trekløver-tatovering før Jane døde. 

- Vi er en sterk treklæver, min mor, far og jeg. Så selv om vi synes at det var mange øyeblikk vi har gått glipp av, så har vi også rukket mye.

- Vi var gode på å nyte hverandres selskap, sier hun.

Jane Randolph Gordon var født 23. juni 1953. Hun gravlegges i morgen, 13. mai.

LES OGSÅ: Emily skrev sin egen nekrolog: «Det smerter meg å innrømme dette, men jeg har visstnok gått bort»

Skjermdump: Politiken.dk
Skjermdump: Politiken.dk Vis mer