- Moren kom løpende og sa til meg: «Det har skjedd noe, sjekk med deres barn!»

Nabo og småbarnsfar Ajit Pal Singh forteller om ettermiddagen da to småjenter ble voldtatt i Asker.

RYSTET: Nabo Ajit Pal Singh, som selv er småbarnsfar, er glad for at en mann nå er pågrepet for barnevoldtektene i et skogholt i Asker. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
RYSTET: Nabo Ajit Pal Singh, som selv er småbarnsfar, er glad for at en mann nå er pågrepet for barnevoldtektene i et skogholt i Asker. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORGEN (Dagbladet): Etter en intens politietterforskning ble i går ettermiddag en mann i 40-årene siktet i saken der to fem år gamle jenter ble voldtatt i et skogholt midt i et boligområde på Borgen i Asker forrige fredag.

Ajit Pal Singh (61) bor i det aktuelle sameiet, og var hjemme da voldtektene fant sted, mellom klokka 17 og 18 fredag 2. august. Han forteller at moren til en av de to fornærmede jentene kom løpene etter at hun hadde funnet ut hva som hadde skjedd:

- Hun kom løpende og sa til meg: «Det har skjedd noe, sjekk med deres barn!». Det er helt fælt, sier Singh.

Han så selv ikke noe mistenkelig den aktuelle ettermiddagen. Advokat Terje Korneliussen, som representerer de fornærmede, er orientert om vitnebeskrivelsen.

- Bind for øynene Ajit Pal Singh, som har forklart seg til politiet, forteller at skogholtet der overgrepene skjedde har vært et yndet lekeområde for barna i borettslaget - der det bor flere barnefamilier. Lekestativer står oppstilt til fri bruk ved siden av skogholtet der mannen skal ha forgrepet seg på de to fem år gamle jentene. Ifølge TV 2 skal de to fem år gamle jentene ha blitt påført bind for øynene og ført inn i skogen fra lekeplassen.

SAMTYKKER: Advokaten til den pågrepne mannen i 40-årene, Cecilie Nakstad, forteller at klienten samtykker til fengsling. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SAMTYKKER: Advokaten til den pågrepne mannen i 40-årene, Cecilie Nakstad, forteller at klienten samtykker til fengsling. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Alle barna samles der, de pleier å leke i skogholtet. Det har datteren min også gjort, sier Ajit Pal Singh.

- Og om ettermiddagen da dette skjedde pleier det ikke å være så mange voksne ute, de voksne er inne og lager middag mens barna leker ute alene. Jeg vil egentlig fjerne det lille skogholtet, da ville vi fått mye bedre oversikt, sier Singh.

- Foreldrene er lettet Naboer uttrykker overfor Dagbladet at de setter pris på at en mann nå er pågrepet i saken, som har vært et fryktmoment i nabolaget, og understreker at alt nå handler om å ta vare på de fornærmede og deres familier.

- Barna var i dommeravhør onsdag. Det så ut som at de taklet dette greit, men dette er små barn, så det er vanskelig å si hva som kommer seinere, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til Dagbladet.

- Foreldrene er svært preget av det som har skjedd, men er samtidig lettet av at politiet nå har pågrepet en person for handlingen, sier Korneliussen.

Samtykker til fengsling Den voldtektssiktede 40-åringen satt i går kveld i avhør, og framstilles for fengsling i dag.

ÅSTEDET: Det er i dette skogsholtet på Borgen i Asker at to fem år gamle jenter skal ha blitt voldtatt forrige fredag. Torsdag ble en mann i 40-årene pågrepet for ugjerningen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ÅSTEDET: Det er i dette skogsholtet på Borgen i Asker at to fem år gamle jenter skal ha blitt voldtatt forrige fredag. Torsdag ble en mann i 40-årene pågrepet for ugjerningen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Han samtykker til fengsling, og har vært samarbeidsvillig i avhør, sier hans forsvarer, advokat Cecilie Nakstad i Matrix Advokater, til Dagbladet.

Nakstad vil ikke svare på om klienten erkjenner straffskyld. Hun er ellers sparsommelig med opplysninger, siden mannen selv har bedt henne si minst mulig til media. Mannen er ifølge politiet ikke i slekt med noen av de to ofrene.

POPULÆR: Like ved ligger en populær lekeplass. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
POPULÆR: Like ved ligger en populær lekeplass. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer