Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren løslates i Vanvikan-saken

Faren blir sittende varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til ettåringen som ble funnet død i Vanvikan i Nord-Trøndelag, blir løslatt. Faren blir sittende varetektsfengslet, melder NTB.

Ifølge adressa.no mener Frostating lagmannsrett at det ikke er skjellig grunn til å mistenke moren i Vanvikan-saken.

Farens anke om å bli løslatt skal ha blitt forkastet av lagmannsretten og han må dermed forbli varetektsfengslet i to uker i full isolasjon med brev- og besøksforbud.

Den vel ett år gamle gutten ble funnet død av foreldrene onsdag i forrige uke. Verken undersøkelser på stedet eller den foreløpige obduksjonsrapporten har kunnet fastslå noen dødsårsak, men voldsutøvelse er utelukket.

Ba om løslatelse Lagmannsretten skriver at moren har opptrådt tilstrekkelig som mor i dagene før dødsfallet, og hun ble beskrevet som nedbrutt og fortvilet ved guttens død.

Mannens psykiater sier at faren må undersøkes nærmere for å avklare hans psykiske helse, og han vil få medisinsk oppfølging så lenge han er varetektsfengslet.

Kvinnens forsvarer, Tore Angen, ba i går om at hans klient måtte løslates og avviste at det forelå en fare for bevisforspillelse.

- Slik vi ser det, har hun levert en full forklaring både mens hun var vitne og etter at hun fikk status som siktet, sa Angen til adressa.no i går.

Ble varetektsfengslet På fengslingsmøtet fredag ble begge foreldrene som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter barnedødsfallet i Nord-Trøndelag, varetektsfengslet i to uker i full isolasjon og med brev- og besøksforbud.

Begge foreldrene anket kjennelsen på stedet.

Politiet vet ikke sikkert hvordan ettåringen døde, utover at obduksjonsrapporten utelukker fysisk vold.

Henvist til psykolog Mandag forrige uke - det vil si to dager før ettåringen ble funnet død i sitt hjem i Vanvikan i Leksvik - var guttens far (29) hos den lokale helsestasjonen. 

Det opplyser mannens forsvarer Trond Peder Nilsen overfor Dagbladet.

- En helsesøster ble da bekymret, og det ble sendt en slags bekymringsmelding til barnevernet. I et møte vedtok en annen helsesøster og kommunelegen å kontakte barnevernstjenesten, som rykket ut til familien dagen etter, sier advokat Nilsen til Dagbladet.

Dette møtet hos helsestasjonen var dermed foranledningen til at barneverntjenesten avla faren og hans kone (26) et besøk dagen før sønnen deres ble funnet død.

(NTB/Dagbladet)