Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren måtte reise til Norge for å identifisere Galina. - En påkjenning

Nå er kista fløyet til Bulgaria.

DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat
DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld ble kista til drepte Galina Sandeva (28) fraktet til hennes hjemby Dobritsj i Bulgaria via Istanbul. Sandevas mor har allerede vært i Norge for å identifisere datteren og reiste hjem julaften.

- Familien er veldig preget. Det har vært et sjokk å få en slik beskjed, og så måtte moren komme helt til Norge for å se og identifisere sin egen datter. Bare reisen alene må ha vært en stor påkjenning, sier familiens bistandsadvokat Camilla Wiermyhr til Dagbladet.

Politiet tror Sandeva ble drept i Bjørvika i Oslo onsdag 16. desember. Drapet er blitt karakterisert som brutalt.

Moren har vært i samtaler med politiet og utlevert informasjon over hvem datteren hadde kjennskap til. Samtidig har hun hatt ansvaret med å få datteren hjem for å gravlegges i Dobritsj.

- Det hele har vært en enorm prosess for henne. Det er umulig å tenke seg hva hun og familien går gjennom akkurat nå, sier Wiermyhr.

Hun holder familien løpende informert om sakens utvikling via tolk, og forteller at moren til Galina skal komme tilbake i januar i forbindelse med nye samtaler.

Mener nødanropsystemet ikke fungerer Bistandsadvokaten har tidligere reagert på at politiet ikke fanget opp nødanropet gjort fra Galinas telefon ved Bispekaia klokka 21.32 den dagen da Galina ble drept.

- Det er alltid uheldig at man ikke fanger opp et nødanrop som er reelt, men ifølge statistikken er jo 75 prosent av alle slike oppringninger såkalte lommeoppringninger. Det er vanskelig å kritisere politiet for det, men det er selvfølgelig ønskelig at de hadde oppfattet det som et reelt nødanrop, sa Wiermyhr

Oppringningen ble besvart etter ti sekunder og varte i åtte sekunder. Men det var ingen samtale og politiet oppfattet det som en lommeoppringing. Det skal ikke ha blitt gjort noen forsøk på å ringe tilbake etter det tause nødanropet.

- Det sier noe om et system som ikke fungerer. Politiet bør gå gjennom rutinene på nødanropene som de oppfatter som ikke reelle, legger bistandsadvokaten til i dag.

Mottatt 120 tips Politiet har fått nesten 120 tips i forbindelse med saken, og flere av dem regnes som «spesielt interessante». Men noe gjennombrudd i etterforskning av drapet på Galina har de ikke fått.

- Vi jobber fortsatt bredt med innhenting av ulikt materiale og informasjon, men vi har informasjon som vi foreløpig ikke kan gå ut med. Hva denne informasjonen er ønsker jeg ikke å kommentere, sa Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet tidligere i dag.

Oslopolitiet kjente til kvinnen gjennom hovedstadens prostitusjonsmiljø, men hadde ikke hatt kontakt med henne ut over det arbeidet de normalt gjør i forhold til prostituerte.

Bredli ønsker ikke å konkludere med at det er en sexkunde som stå bak drapet, men mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100.

Telefonen skal inneholde viktig informasjon som politiet ønsker å få tak i.

- Det er fordi det er en telefon som tilhører den drepte. Vi har innhentet teledata fra telefonselskapet, men hva som ligger i den informasjonen kan jeg ikke gå i detaljer på, sier Bredli.

- Vi som jobber er optimister, men vi er avhengig av å få all den informasjon som vi kan få.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media