- Moren med barnet forsøkte å flykte, men snublet

Da gikk hunden til angrep. Øyenvitne forteller om de blodige skrekkscenene i Mandal.

- FRYKTELIG: Maria Helena Osmundsen ble øyenvitne til at tre hunder gikk til angrep på en kvinne og hennes barn på lekeplassen i Mandal. Også en mann ble skadd i hendelsen.  
Hunder beit 3 personer
Foto: Ronny Blix
- FRYKTELIG: Maria Helena Osmundsen ble øyenvitne til at tre hunder gikk til angrep på en kvinne og hennes barn på lekeplassen i Mandal. Også en mann ble skadd i hendelsen. Hunder beit 3 personer Foto: Ronny BlixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDAL/OSLO (Dagbladet): En mann er pågrepet, etter at tre hunder gikk til angrep på to voksne og ett barn ved en lekeplass i Mandal. En mor i tjueåra og hennes sønn (3) er ført til Sørlandet sykehus med store bittskader, opplyser politiet.

Øyenvitne Maria Helena Osmundsen beskriver skrekkscenene som utspant seg like utenfor huset onsdag ettermiddag.

- Jeg satt og jobbet ved kjøkkenbordet, da jeg plutselig hørte masse skrik og paniske rop. Jeg tittet ut vinduet, og så en mann komme løpende med armene i været. Han var blodig. Det var tre hunder i området, sier Osmundsen til Dagbladet.

Kvinnen med barnet forsøkte å flykte, men snublet og falt, forteller hun.

- En av hundene gikk umiddelbart til angrep på den forsvarsløse kvinnen, som holdt barnet i armen under seg. Hun prøvde å beskytte det mot hunden. Den hoppet opp på ryggen hennes og startet å bite, sier hun, og forteller at folk kom til for å hjelpe.

- En kvinne forsøkte å ta tak rundt halsen på hunden, for å få den vekk fra den hjelpeløse kvinnen med barnet. Hun kjempet som besatt, men den ville ikke av ryggen til kvinnen. Det kom en del folk til plassen, og noen greide å få fjernet hunden. Det var fryktelig å se episoden, og jeg var svært redd, sier Osmundsen. 

Mann pågrepet Agder politidistrikt sier at hundeeieren. Om kjent skyldig for brudd på hundeloven, risikerer han opptil seks måneders fengsel og bøter. Ifølge nettavisa Lindesnes skal hundene ha greid å ta seg ut av en innhegning like før angrepet ved lekeplassen i Vangsveien.

- Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, og avhører for øyeblikket impliserte og vitner for å danne oss et bilde, opplyste operasjonsleder Ingrid Mæhre til Dagbladet i går kveld, men ønsker ikke å fortelle hva hundeeieren har forklart.

Hundene, to blandingsraser og én mastiff, er under beslaglagt og overlatt til noen som kan håndtere dem, sier politiet til Dagbladet. Etter det avisa Fædrelandsvennen kjenner til, skal blandingshundene være krysninger av dobermann og rottweiler. Alle risikerer avliving.

- I henhold til hundeloven er det hjemmel for avliving når barn blir bitt. Ingen avgjørelse er så langt tatt, sier operasjonslederen.
 
Operasjonslederen ønsker ikke å kommentere om den pågrepne mannen er kjent av politiet fra før.

ÅSTEDET: Kvinnen forsøkte å flykte med barnet i armene, men snublet og falt.
Foto: Ronny Blix
Mandal
tlf 91363118
ÅSTEDET: Kvinnen forsøkte å flykte med barnet i armene, men snublet og falt. Foto: Ronny Blix Mandal tlf 91363118 Vis mer