Moren mener Storvik feilet

Moren til Mats Storvik, som er tiltalt for medvirkning til selvmord, mener sønnen feilet da Hetal Amin tok livet av seg i Amsterdam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men det var vi voksne som tillot ham å reise. Han var bare 21 år, og ikke spesielt moden, sa Jorunn Storvik og skottet bort på sin sønn på tiltalebenken.

Det var knyttet spenning til morens vitneutsagn, særlig fordi hun som sykepleier har arbeidet med selvmordsproblematikk. Hun fortalte retten at hun ble sjokkert over boken «Final Exit», som lå i avdøde Hetal Amins bagasje fra Amsterdam. Boken beskriver hvordan mennesker som ønsker å ta livet av seg kan gå fram.

- Slike bøker burde ikke vært i omløp. Jeg gjemte den i en arkivboks på kontoret mitt, ute av syne. Jeg er sjokkert over hvordan media har fokusert på den i forbindelse med denne rettssaken, sa hun.

Tiltaltes mor beskrev for øvrig Hetal Amin som ei sterk jente, som hadde en uvanlig posisjon i forhold til begge hennes sønner.

- Hun fikk Mats til å hoppe når hun sa «hopp», fortalte moren.

Interrailturen de to la ut på i januar, var moren imot. Hun mente det var for nært i tid til Hetals selvmordsforsøk i desember.

(NTB)