Trumps innreiseforbud

Moren nektes å se sin døende sønn (2)

Hindres av Trumps innreiseforbud.

NEKTES Å TREFFE MOREN: Abdullah Hassan (2) holder på å dø av en aggressiv hjernesykdom. Likevel nektes moren innreise til USA for å ta farvel med sønnen. Foto: CAIR
NEKTES Å TREFFE MOREN: Abdullah Hassan (2) holder på å dø av en aggressiv hjernesykdom. Likevel nektes moren innreise til USA for å ta farvel med sønnen. Foto: CAIR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To år gamle Abdullah Hassan lider av en alvorlig genetisk hjernesykdom

Sykdommen påvirket i begynnelsen hans gå- og taleevne. For noen måneder siden ble han og faren Ali (22), som opprinnelig er fra Jemen, innvilget amerikansk statsborgerskap for å motta behandling ved barnehospitalet i Oakland.

Behandlingen har imidlertid ikke gitt de ønskede resultatene. Sykdommen har forverret seg, og den lille gutten sliter nå med å puste på egen hånd. Legene tror han har kort tid igjen å leve.

Nektes innreise

Abdullahs mor, Shaima Swileh (21) er bosatt i Egypt, og nektes å komme til USA for å ta et siste farvel med sin døende sønn. Det melder organisasjonen rådet for amerikansk-islamske relasjoner (CAIR).

Grunnen er president Donald Trumps innreiseforbud, som ble innført i fjor sommer. Forbudet rammer innbyggere fra åtte land med overvekt av muslimske innbyggere, inkludert Tsjad, Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Venezuela og Jemen, og ble i juni i år erklært gyldig av Høyesterett.

Mens Ali og Abdullah fikk tillatelse i tide, ble morens søknad forsinket og seinere avvist da forbudet ble innført. Da bestemte familien seg for at de to skulle reise i forveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer