- DU HAR OGSÅ ANDRE TALENTER: 
- DU HAR OGSÅ ANDRE TALENTER: Vis mer

Moren om lærerens brev til den autistiske sønnen (11): - Tårene presset på

Det rørende brevet får oppmerksomhet verden over. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske Gail Twist ble rørt til tårer av et brev hun mottok fra sønnens (11) lærer i begynnelsen av juli.

«Kjære Ben, Jeg skriver til deg for å gratulere deg med din innstilling og suksess i forbindelse med å ha fullført siste del av SATs. Gil, Lynn, Angela, Steph og Anne har jobbet så bra med deg dette året og du har hatt fantastisk framgang. Jeg skriver til deg og foreldrene dine for å fortelle dere resultatene av testene.
En veldig viktig del av informasjonen, som jeg vil at du skal forstå, er at disse testene bare måler en liten del av deg og de evnene du har. De er viktige og du har gjort det så bra, men Ben Twist er bygget opp av mange andre evner og talenter som vi på Lansbury Bridge ser og måler på andre måter».

Deretter lister læreren opp en rekke andre talenter 11-åringen innehar:

«Dine kunstneriske talenter, din evne til å jobbe sammen med andre, din voksende uavhengighet, din snillhet, din evne til å uttrykke meningene dine, sportsferdighetene dine, evnen din til å få og holde på venner, evnen din til å diskutere og evaluere din egen framgang, evnene dine til å designe og bygge ting, dine musikalske ferdigheter».

Fått bedre selvtillit

- Han spurte meg om de faktisk mente alle de fine tingene de sa om ham. Han syntes det var veldig kult. Det har virkelig hatt en effekt på selvtilliten hans, sier Gail Twist til Dagbladet.

Ben (11) ble diagnostisert med autisme da han var fem år gammel. I fjor startet han på Lansbury Bridge skole i Merseyside nordvest i England.

- Ben har jobbet så hardt og å fullføre testene var stort å oppnå for oss. Vi visste at resultatene ville komme, men å få et brev som dette - jeg kom meg bare gjennom litt av det før tårene presset på, sier mor Gail Twist til Liverpool Echo.

Før 11-åringen begynte på Lansbury, fikk han undervisning i en vanlig klasse på en annen skole.

- Han er helt sjokkert

Lansbury spesialiserer seg på å møte behovene til elever som har vanskeligere for å lære, og de hjelper blant annet andre skoler med å i større grad kunne møte de samme behovene hos elever med lærevansker.

FORNØYD: 11 år gamle Ben Twist ble glad over brevet læreren sendte. Foto: Privat
FORNØYD: 11 år gamle Ben Twist ble glad over brevet læreren sendte. Foto: Privat Vis mer

- Ben var har mesteparten av tiden fått opplæring ved en alminnelig skole, hvor han fikk én-til-én-opplæring. Det var en veldig god skole, men gapet mellom ham og de andre elevene ble stadig større. Han utviklet seg ikke i samme fart som dem, sier moren til lokalavisa.

Etter at hun la ut bildet på Twitter for en ukes tid siden, har hun fått flere tusen tilbakemeldinger.

- Ben er helt sjokkert at folk interesserer seg for historien hans over hele verden.