- Moren på vei til venner da hun hørte om hendelsen

Jentas mor benekter i avhør med politiet å ha noe med bortføringen å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til de to jentene som ble tatt av tre maskerte menn i Kongsvinger i går, er nå siktet for medvirkning til bortføringen av sine døtre. 

Det får Dagbladet bekreftet av politiadvokat Iren Johnsen Dahl. 

- Moren ble avhørt som sikta fordi vi mener det er grunn til å tro at hun har medvirket til dette, sier Dahl.

Morens advokat Herman Hoff sier til Dagbladet at politiet tok ut siktelsen fordi de ønsket å avhøre henne.

- Slik jeg forstår det ble det tatt ut siktelse fordi polititiet ønsket henne inn til avhør i går, sier Hoff.

Benekter medvirkning Ifølge Hoff skal moren ha nektet for å hatt noe med bortføringen å gjøre.

- Hun benekter å ha noe med bortføringen å gjøre.

Hvordan fikk hun vite om hendelsen?

- Hun fikk vite om hendelsen da hun var på vei til noen venner av seg, og fikk sjokk da hun hørte hva som hadde skjedd, sier Hoff til Dagbladet.

Ingen detaljer Det er foreløpig ikke kommet ut noen detaljer rundt innholdet av morens forklaring til politiet. Herman Hoff er heller ikke kjent med vitneforklaringen.

- Jeg er ikke kjent med vitneforklaringen. Det jeg kan si er at hun har forklart seg til politiet og at hun er blitt dimittert.

Står siktelsen fortsatt?

- KAN HA SAMARBEIDET: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl forteller at politiet har siktet jentenes mor fordi de tror hun kan ha medvirket til bortføringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
- KAN HA SAMARBEIDET: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl forteller at politiet har siktet jentenes mor fordi de tror hun kan ha medvirket til bortføringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Formelt sett gjør den nok det, sier Hoff.

Faren etterlyst Politiet understreker at siktelsen er sterkere mot far enn mor. Faren ble i går siktet for frihetsberøvelse.

- Vi er langt mindre sikre på at det stemmer i hennes tilfelle, enn i farens tilfelle - siden han var på åstedet, sier hun. 

Politiadvokaten forteller at politiet har fått inn flere tips i saken, og har avhørt mellom 20 og 25 personer siden bortføringen i 14-tida tirsdag. 

- Vi har tips på at de kan være observert på vei ut av Norge, men det aner vi ikke om stemmer.

Hun opplyser at de jentene er norske statsborgere, og at politiet ikke vet om søstrene også har tsjetsjenske pass, siden deres foreldre er fra Tsjetsjenia.

Politiet ber folk om å ringe inn tips på telefonnummer 62 53 90 00.

OGSÅ SIKTET: Barnefaren, Mansur Mahashev, var allerede siktet for bortføring da moren til døtrene hans ble avhørt i saken i natt. Politiet mener de to kan ha samarbeidet om å ta barna vekk fra fosterforeldrene. Foto: Politiet / Privat
OGSÅ SIKTET: Barnefaren, Mansur Mahashev, var allerede siktet for bortføring da moren til døtrene hans ble avhørt i saken i natt. Politiet mener de to kan ha samarbeidet om å ta barna vekk fra fosterforeldrene. Foto: Politiet / Privat Vis mer