Moren ringte for å få hjelp med sin psykotiske sønn - politiet skjøt ham

- Ikke skad barnet mitt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Miami har etter press fra pårørende offentliggjort en video som viser en psykisk syk mann bli skutt av politiet. 

Skyteespisoden fant sted 15. februar i år da moren, i håp om å få hjelp med sønnen som hadde gått inn i en psykose, kontaktet politiet. 

Politiet ankom nabolaget og skjøt 25-år gamle Lavall Hall på åpen gate. De hevder at han truet dem med et kosteskaft og at skuddet ble avfyrt i redsel for mannen skriver Miami Herald

- Legg deg ned på bakken, ellers er du død, kan vi høre politibetjenten rope i videoen mens han peker pistolen mot Hall. 

Morens desperate rop kommer også fram i videoopptaket øverst i saken:

<strong>MANGLER KUNNSKAP OM PSYKISKE LIDELSER:</strong> Moren til offeret, Katerine Daniels, sier hun er knust etter at sønnen Lavall Hall ble drept. Hun mener at politiet i Florida har for lite kunnskap om hvordan de skal håndtere mennesker med psykiske lidelser. Foto: Reuters
MANGLER KUNNSKAP OM PSYKISKE LIDELSER: Moren til offeret, Katerine Daniels, sier hun er knust etter at sønnen Lavall Hall ble drept. Hun mener at politiet i Florida har for lite kunnskap om hvordan de skal håndtere mennesker med psykiske lidelser. Foto: Reuters Vis mer

- Ikke skad barnet mitt!

Hevder politiet planla drapet Halls advokat, Glen Goldberg, holdt onsdag en pressekonferanse i forbindelse med offentliggjøringen av videoen, hvor han hevdet at politiet hadde planlagt drapet. Og at videoen beviser at Hall ikke utgjorde noen trussel mot politiet. 

- Politiet hadde besluttet at de skulle drepe Lavall Hall før skyteepisoden fant sted, sa han. 

Talspersonen for det aktuelle politikontoret, Miami Gardens Police, var ikke tilstede under pressekonferansen til å komme med tilsvar, men advokaten til politibetjenten Eddo Trimino, som avfyrte skuddet, står ifølge Reuters fast ved at drapet ble gjort i affekt.  

Lavall Hall var far til en 8 år gammel jente og moren har vært fra seg etter hendelsen. 

- Jeg har vært rasende, frustrert og helt ødelagt emosjonelt, politiet myrdet ham, har hun sagt i følge Miami Herald

Avdekket rasisme Den sjeldne offentliggjøringen av videobeviset som kom ut før saken er avklart i retten, kommer på et spesielt ømfintlig tidspunkt for det amerikanske politiet, bare en dag etter at politimannen Michael Thomas Slager ble siktet for drapet på Walter Scott i South Carolina.

Anklagen kom etter at et videoopptak, som viste hvordan Slager gjentatte ganger ble skutt i ryggen, dukket opp. 

Året før tok folk til gatene for å demonstrere mot politiet etter drapet på den afroamerikanske 18-årige Michael Brown.

I mars i år avdekket en kritisk rapport fra justisdepartementet rasisme både i politietaten og deler av rettssystemet i Ferguson. 

Rapporten konkluderte med at den svarte befolkningen behandles langt strengere enn den hvite, blant annet ved at det arresteres langt flere svarte og at det stanses flere svarte i trafikken, enn befolkningssammensetningen i området skulle tilsi, skrev New York Times

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer