- Moren setter vitnene i en vanskelig situasjon

Tor Erling Staff mener det er uheldig at Arve Beheim Karlsens mor er plassert sammen med bistandsadvokaten ved aktoratets bord under rettssaken. - Hun har etablert seg selv som en egen maktfaktor i denne saken, sier Staff til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

 - Urimelig og utidig

Høyesterettsadvokat Staff frykter at vitnene i rasismesaken i Sogndal ubevisst blir påvirket av Kari Beheim Karlsens sentrale plassering i rettssalen.

- Dette er en form for privatisering av en straffesak. Det er uheldig. Jeg har ikke sagt at Kari Beheim Karlsen ikke skal være til stede i rettssalen. Men for å si det litt brutalt: Hun er å anse som en tilhører, og ikke som en aktør, sier Staff.

- Maktfaktor

Staff har ikke krevd at Kari Beheim Karlsen blir fjernet fra rettsforhandlingene. Men Staff mener at det er bildet av Kari Beheim Karlsen som aktør i rettssalen, som øyeblikkelig melder seg når vitnene skal avgi forklaring.

- Inntrykket man får ved hennes plasseringen i retten, er at Kari Beheim Karlsen er en aktør, sier Staff, som mener det er Kari Beheim Karlsen som har drevet saken fram fra skanse til skanse.

- Før hovedforhandlingen etablerte hun seg som sakens sentrale maktfaktor, med hele sin bakgrunn og prestisje i saken. Ved sin tilstedeværelse og plassering i retten setter hun vitnene i en veldig vanskelig situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer